20.4 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalMoartea unui sugar de patru luni, pusa pe seama medicilor

Moartea unui sugar de patru luni, pusa pe seama medicilor

Parintii acuza conducerea spitalului ca bebelusul a murit dupa ce i s-a facut o injectie. Conducerea Serviciului de Medicina Legala a constatat ca bebelusul a decedat in urma unei meningoencefalite acute. Directoarea spitalului spune ca a incercat sa salveze sugarul, dar micutul se afla in stare foarte grava.


Un bebelus de patru luni, din comuna Valea Mare – Vâlcea, a fost adus in stare de soc vineri de parinti la Spitalul din orasul Balcesti. Cadrele medicale au incercat sa ii acorde primul ajutor timp de trei sferturi de ora, dar bebelusul a murit, deoarece se afla in stare foarte grava. Suparati ca le-a murit baiatul, parintii au acuzat conducerea spitalului pentru ca nu a acordat primul ajutor in mod corespunzator. Pentru a afla cauza exacta a decesului, medicii legisti au facut autopsia micutului. Florian Ghita, seful Serviciului de Medicina Legala (SML) Vâlcea, a precizat ca bebelusul a decedat in urma unei meningoencefalite acute. „Baietelul a fost adus la spital in stare foarte grava, iar medicii nu l-au putut salva. Dupa moartea lui, parintii au acuzat conducerea unitatii ca bebelusul a decedat in urma unei injectii facute gresit“, a declarat Florian Ghita. Pe lânga diagnosticul pus de seful SML, medicii legisti au luat si probe de sânge pe care le-au trimis la Bucuresti. „Am luat probe serologice pentru a-i face analizele, deoarece se pune si problema ca micutul a fost intoxicat cu nitrati, pentru ca parintii ii pregateau hrana cu apa dintr-o fântâna murdara“, a spus Florian Ghita.


„Nu e vina noastra si nu l-am omorât“


Victoria Schenker, directoarea Spitalului din Balcesti, spune ca bebelusul a murit pentru ca a fost adus la spital foarte târziu. „Parintii sunt necajiti si ne traumatizeaza pe noi, dar nu avem nici o vina. Medicii legisti au stabilit ca bebelusul a decedat in urma unei forme de meningoencefalita. Sugarul a murit intr-un interval de timp foarte scurt si a fost adus in stare de soc, astfel ca nu a mai rezistat mai mult de 45 de minute. Mama micutului mi-a povestit ca bebelusul era racit de o saptamâna, ii curgea nasul, avea diaree si l-a tratat pâna când a intrat in soc“, sustine Victoria Schenker. Conducerea spitalului mentioneaza ca sugarul trebuia adus la spital in primele zile in care s-a imbolnavit si probabil ca se facea bine si nu murea. „Am incercat sa ii acordam primul ajutor si sa il scoatem din starea de soc, dar a murit foarte repede. Toate ingrijirile medicale acordate sunt scrise pe foaie si le poate vedea oricine vine in control. Nu e vina noastra si nu l-am omorât“, declara directoarea spitalului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS