15.6 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjMaria Lataretu, omagiata cu casa inchisa

Maria Lataretu, omagiata cu casa inchisa

Peste 30 de artisti au participat la spectacolul organizat joi, la Târgu Jiu, in memoria Mariei Lataretu. Desi intrarea a costat 150.000 de lei, biletele s-au epuizat cu mult inainte de spectacol. Fondurile strânse vor fi folosite pentru finalizarea Casei Memoriale „Maria Lataretu“ din satul Balcesti, comuna Bengesti Ciocadia.


Amintiri despre o artista „rupta din sufletul Gorjului“


Spectacolul de muzica populara, la care au asistat aproximativ 500 de spectatori, a durat mai bine de sapte ore. Acesta a fost inregistrat de posturile de televiziune Favorit si National, urmând sa fie difuzat in perioada urmatoare. „Te tin minte, mai, draga Marie…“ a fost cel mai mare spectacol de muzica populara organizat vreodata la Târgu Jiu. Viorel Gârbaciu, directorul Scolii Populare de Arte din Târgu Jiu, este cel care s-a ocupat de organizarea evenimentului.


Desi au primit onorarii simbolice, artistii care au urcat pe scena au spus ca au venit cu inima deschisa la acest eveniment. Unii si-au amintit ca au cunoscut-o pe marea artista, altii doar „au furat“ melodii din repertoriul acesteia.


Dobrogeanca Aneta Stan a povestit cum a invatat de la Maria Lataretu „sa inchieie iile“, iar Dumitru Zamfira avea 18 ani când a mers pentru prima data in turneu cu marea artista. Un moment deosebit i-a dedicat Mariei Lataretu alt admirator al ei, interpretul Anton Achitei, care a cântat o noua versiune a melodiei „Mai tii minte, mai, draga Marie?“. Versurile au fost adaptate la viata acesteia, viata care a fost curmata brusc pe scena caminului cultural dintr-un mic sat moldovenesc, numit Românesti.


Momente la fel de speciale au oferit si alti artisti, printre care ii amintim pe Ionela Prodan, Floarea Calota, Gheorghe Rosoga, Valeria Peter Predescu, Nicolae Sabau, Tiberiu Ceia si multi altii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS