14.2 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024

Scurte stiri

Portofel pierdut in instanta


O craioveanca venita la Curtea de Apel pentru un proces la Sectia penala si-a recuperat portofelul cu ajutorul jandarmilor care asigura paza si ordinea in instanta. Paulina Tudorache a asteptat in holul instantei pronuntarea, timp in care femeia si-a scos portofelul din sacosa si l-a lasat pe una dintre mese, dupa care a uitat de el. Apoi a plecat insotita de avocat si habar nu a mai avut. Portofelul a fost zarit de unul dintre angajatii Curtii de Apel Craiova, care „l-a supravegheat“ câteva minute. Vazând ca nu si-l insuseste nimeni, l-a luat si l-a predat jandarmilor. In el se aflau bani, acte de identitate si alte documente. Peste o jumatate de ora, Paulina Tudorache s-a intors intr-un suflet la instanta intrebând in stânga si in dreapta de portofelul pierdut. Femeia a avut noroc si si-a recuperat portofelul chiar din mâna jandarmilor. (M.C.) 


Alimente ascunse sub fusta


O tânara a fost prinsa miercuri de agentii de paza din supermarketul Billa din Craiova in timp ce incerca sa iasa din magazin cu fusta burdusita de produse alimentare. Ioana Dirivan, de 23 de ani, din Craiova, a intrat in magazinul Billa miercuri, in jurul orei 18.30, a luat un cos si a plecat printre rafturi pentru a-si face cumparaturile. Dupa un timp s-a prezentat la casa cu câteva produse – oua si lapte – pe care le-a platit. La iesire a fost intâmpinata de un agent de paza al supermarketului care a rugat-o sa-l insoteasca pentru un control corporal. Acesta a anuntat si patrula de jandarmi din zona. La controlul sumar, sub fusta femeii, intr-un buzunar, au fost descoperite doua bucati de jambon afumat, patru de cascaval, trei pui congelati si doua cutii de Finetti, valoarea totala a produselor fiind de doua milioane de lei. Jandarmii din cadrul Gruparii Mobile de Jandarmi Craiova au intocmit pe numele tinerei acte premergatoare inceperii urmaririi penale pentru comiterea infractiunii de furt. (A.M.) 


Au lasat o comuna fara telefoane


O banda de tineri au sustras pe 1 martie cablul de telefonie din reteaua care deservea comuna gorjeana Bustuchin. Cablul lung de 70 de metri apartine societatii ROMTELECOM. Acesta era din cupru, metal pe care hotii intentionau sa il valorifice. Cei doi autori ai furtului au fost descoperiti dupa urmele pe care le-au lasat pe zapada. Politistii din Bustuchin i-au identificat si prins pe fratii Marian si Florin Cucaila, de 24 de ani, respectiv 19 ani, din localitate. Cablul telefonic sustras a fost recuperat si predat unitatii pagubite, valoarea prejudiciului creat urmând sa fie comunicata organelor de cercetare penala.


De mentionat ca prin fapta comisa functionarea retelei telefonice a fost intrerupta, defectiunea fiind remediata dupa mai mult de 12 ore. Tinerii au fost retinuti pe baza de ordonanta de retinere pe timp de 24 ore.(E.M.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS