15.1 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalCu umbrela dupa martisoare

Cu umbrela dupa martisoare

Locuitorii orasului Târgu Jiu au fost nevoiti sa indure zapada si frigul pentru a iesi in oras sa cumpere martisoare, acest lucru reflectându-se in vânzarile extrem de slabe inregistrate la tarabele instalate pe strada Victoriei.


Vremea urâta le-a incurcat socotelile vânzatorilor de martisoare care si-au instalat tarabele in centrul municipiului Târgu Jiu. Daca in anii trecuti vânzarile au mers destul de bine si tarabagiii au plecat acasa cu milioane bune, in zilele premergatoare sarbatorii de 1 Martie, târgujienii nu s-au inghesuit sa cumpere martisoare. Preturile au fost la indemâna tuturor, chiar daca produsele nu au fost in majoritate pe placul cumparatorilor.


Ca si pâna acum de 1 Martie, aceleasi „tuburi“ de plastic si flori artificiale au fost oferite celor care au dorit sa achizitioneze un cadou mai mult sau mai putin simbolic pentru reprezentantele sexului feminin. Cei cu dare de mâna au scos din buzunar câteva sute de mii de lei pentru un martisor din aur sau argint sau un aranjament floral special.


2.000 de lei, cel mai ieftin martisor


In centrul municipiului Târgu Jiu, pe strada Victoriei si-au asezat tarabele peste 200 de comercianti care vând martisoare. Vânzatorii s-au plâns de faptul ca vânzarile nu s-au ridicat la nivelul celor de anul trecut. Preturile au variat intre 2.000 si 200.000 de lei vechi: „Cu toata ninsoarea si ploile astea, nu am prea facut treaba! Noi avem cu 3.000 de lei martisoare de metal si plastic. Cele mai scumpe le dam cu 50.000 de lei. A mers prost si foarte prost! E o perioada grea, pentru ca nu sunt bani, dar si vremea e urâta. Florile artificiale sunt pâna in 30.000 de lei buchetul! Au scos la vânzare si diplome de tot felul. Oamenii nu mai au bani. Multi ar cumpara flori naturale, dar sunt scumpe“, a declarat Alexandru Bodescu, de 48 de ani, comerciant.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS