8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCartofi cu gust de canabis

Cartofi cu gust de canabis

In vara anului trecut, Claudiu B. se afla in vizita in Serbia-Muntenegru la un prieten. Românul a aflat despre metodele de cultivare a canabisului si i-a cerut prietenului sârb câteva zeci de grame de seminte de canabis. La sfârsitul vizitei, Claudiu a venit acasa cu semintele de cânepa indiana, pe care le-a dat bunicii sale din localitatea Poroina, judetul Mehedinti, sa le cultive printre cartofi. Batrâna a cultivat semintele pe un teren de aproape 200 de metri patrati. Bunica si nepotul ei au avut grija ca plantele sa creasca in buna stare si, dupa ce au ajuns la maturitate, le-au recoltat, dupa care le-au intins la uscat in spatele casei.


Politistii de frontiera impreuna cu specialistii au supravegheat mai multe luni gospodaria din satul Poroina. Un politist de la serviciile speciale, deghizat in cioban, a reusit sa fotografieze cultura, in toate fazele de crestere. Politistii de frontiera au actionat atunci când au observat ca s-a recoltat cânepa.


Canabisul ar fi valorat pe piata neagra 420 de milioane de lei. O parte din cantitatea de canabis urma sa fie transportata ilegal in Serbia-Muntenegru. Operatiunea de supraveghere si depistare, care a durat aproape o jumatate de an, i-a adus pe batrâna si pe tânar in fata unui procuror de la DIICOT, care i-a trimis in judecata sub aspectul infractiunii de cultivare, producere, extragere a unor droguri de risc, fara a avea acest drept. Cei doi risca o pedeapsa cuprinsa intre trei si 15 ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS