14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSolomon, momit la PNL cu scaunul senatorului Oprea

Solomon, momit la PNL cu scaunul senatorului Oprea

Intrarea in rândul democratilor doljeni a primarului Craiovei, Antonie Solomon, nu pare sa fi fost lipsita de peripetii. In incercarea de a-l coopta in partid, liberalii l-au chemat pe edil la Bucuresti pentru a purta discutii exact in ziua in care trebuia sa aiba loc anuntul inscrierii in PD a acestuia. Presedintele organizatiei judetene a PD, senatorul Radu Berceanu, a declarat ca Antonie Solomon a fost ademenit in PNL de liberalul Bogdan Olteanu, ministrul delegat pentru relatia cu parlamentul, chiar si cu fotoliul actualului presedinte al PNL Dolj, senatorul Mario Ovidiu Oprea.


„L-au chemat la guvern exact in ziua in care trebuia sa aiba loc conferinta de presa in care anuntam intrarea primarului Solomon in PD. Solomon mi-a dat telefon cu o seara inainte si mi-a spus ca a fost convocat si am amânat conferinta pentru sâmbata. I-au spus câte in luna si in stele numai sa vina la PNL. Mi-a spus ca Bogdan Olteanu i-a oferit inclusiv sefia organizatiei judetene a PNL daca se hotaraste sa vina. Am vrut sa verific lucrul acesta si l-am intrebat si pe Bogdan Olteanu, care mi-a confirmat ce-mi spusese Solomon“, a spus senatorul Berceanu.


Senatorul Oprea nu crede nimic


Ca lucrurile au stat asa o confirma si proaspatul democrat Antonie Solomon, care a adaugat ca a purtat discutii chiar si cu un coleg de filiala al senatorului Oprea, deputatul Mihai Voicu, secretar general al guvernului. „Au participat la discutii Voicu, Stirbu, subprefectul de Olt, Bogdan Olteanu, si Mircea Dinescu. Am discutat doua ore, timp in care au incercat sa ma convinga cu orice, chiar si cu presedintia organizatiei judetene a PNL. Am ales insa PD pentru ca eu am fost membru al Partidului Comunist doi ani si nu puteam sa ma dau liberal peste noapte. Chiar daca ma tineau la discutii patru ore tot nu ma duceam la ei“, a afirmat Antonie Solomon. Contactat telefonic, senatorul Mario Ovidiu Oprea, presedintele PNL Dolj, a declarat ca are mari rezerve fata de spusele democratilor. „Eu nu cred asa ceva pentru ca nu se poate. Statutar, Solomon ar fi trebuit mai intâi sa aiba activitate in cadrul partidului, dupa care s-ar fi organizat alegeri, iar el ar fi putut sa candideze la functie. Altfel este imposibil“, a mentionat senatorul Oprea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS