20.6 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalCutitar prins la „Carol I“

Cutitar prins la „Carol I“

Cu toate masurile care s-au luat in ultimul timp pentru prevenirea incidentelor in scolile din Craiova, infractiunile continua sa apara chiar in colegiile cu renume din centrul orasului.


Un elev al Liceului „Petrache Triscu“ a fost prins de jandarmii craioveni, dupa ce a sarit gardul unei unitati de invatamânt din centrul Craiovei si a amenintat doi elevi cu cutitul. Florin S., de 14 ani, din Craiova, a escaladat gardul Colegiului National „Carol I“ joi, in jurul orei 16.00. Dupa ce a ajuns in incinta scolii, tânarul s-a luat la harta cu un elev de clasa a VII-a din pricina unei mingi. In ajutorul elevului a sarit un coleg, moment in care Florin a scos un cutit tip „fluture“ din buzunar si a inceput sa-l invârta pe degete. Pentru a fi luat in seama de cei doi, Florin a taiat haina unuia dintre elevi, moment in care a fost retinut de patrula de jandarmi din cadrul Gruparii Mobile de Jandarmi Craiova. Cei trei elevi au fost condusi in fata directorului Colegiului „Carol I“ pentru prezentarea situatiei.


Reactii dure


Incursiunea elevului de la Liceul „Pertache Triscu“ in curtea Colegiului „Carol I“ si amenintarea unor elevi cu cutitul au stârnit reactii dure la nivelul conducerii celor doua institutii de invatamânt. „Am aflat despre incidentul de joi. A fost provocat de un elev-problema de la «Triscu», care a sarit gardul la noi si a amenintat doi elevi cu cutitul. Am sesizat Inspectoratul Scolar Judetean Dolj pentru a lua masuri in ceea ce-l priveste pe acest baiat“, a declarat Nicolae Talau, director adjunct al Colegiului „Carol I“. De cealalta parte, Danut Anghel, directorul Liceului „Petrache Triscu“, a spus: „Acest individ-problema (elevul Florin – n.r.) a venit in liceul nostru pe ruta Buzesti – Scoala 34, fiind mutat disciplinar. Elevul provine dintr-o familie dezorganizata, iar parintii nu mai pot sa-l controleze. La noi figureaza pe lista cu elevii-problema oferita politiei si are foarte multe reclamatii pentru furturi de telefoane mobile. De doua saptamâni, acest elev nu a mai venit la cursuri. De exmatriculat nu poate fi vorba pentru ca suntem ingraditi de regulament. Putem sa-i scadem nota la purtare pâna la 5. Va fi convocat consiliul profesoral si vom dezbate aceasta problema“. Pe numele lui Florin S. a fost intocmit dosar penal pentru comiterea infractiunii de port ilegal de arma alba.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII