13.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPrograme subventionate de formare profesionala

Programe subventionate de formare profesionala

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Dolj acorda angajatorilor care organizeaza programe de formare profesionala pentru propriii angajati o suma reprezentând 50% din cheltuielile cu serviciul de formare profesionala organizat pentru cel putin 20% din personalul angajat. Suma se acorda pentru derularea unui singur program de formare profesionala in cursul unui an. Actiunea are ca scop prevenirea somajului si consolidarea locurilor de munca prin cresterea si diversificarea competentelor profesionale ale persoanelor incadrate in munca.


Angajatorii sunt alesi pe baza unor selectii de oferte


AJOFM Dolj realizeaza procedura de evaluare si selectie a angajatorilor care organizeaza programe de formare profesionala pentru propriii angajati, iar acordarea subventiei se face din bugetul asigurarilor pentru somaj.


„Angajatorii care doresc sa organizeze cursuri de formare profesionala trebuie sa depuna la noi documentatia necesara. Pe baza unor selectii de oferte care vor fi facute in trimestrele doi si patru ale anului in curs vom alege angajatorii care indeplinesc conditiile necesare si le vom plati jumatate din taxa pe cursant“, a precizat Daniela Neagoe, director executiv adjunct pe probleme de management al pietei muncii din cadrul AJOFM Dolj.


La selectie pot participa angajatorii care au incheiat contracte cu furnizorii de formare profesionala, precum si cei care au finalizat programul de formare profesionala in baza planului de formare profesionala din anul in curs.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS