19.2 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalVictime ale vitezei

Victime ale vitezei

Mai multi soferi au fost raniti sâmbata, pe drumurile judetului Dolj, in urma unor accidente cauzate de neadaptarea vitezei la conditiile de drum. Jerzy Dominic, de 46 de ani, cetatean polonez, conducea sâmbata, in jurul orei 9.00, o autoutilitara cu remorca pe DN 56. Pe raza localitatii Galicea Mare, intr-o curba la dreapta, remorca masinii a derapat, a patruns pe contrasens si a acrosat BMW-ul condus regulamentar de Florea Voinea, de 49 de ani, din Bucuresti. Din fericire, soferul bucurestean si pasagerul din dreapta fata al BMW-ului purtau centurile de siguranta si au scapat doar cu câteva leziuni usoare. Politistii au stabilit ca vinovat de producerea accidentului este soferul polonez, care nu a adaptat viteza la conditiile de drum.


Alte accidente, aceeasi cauza


In aceeasi zi, in jurul orei 13.40, Alin Constantin Diaconescu, de 30 de ani, din Craiova, in timp ce conducea o masina Toyota Corola pe raza localitatii doljene Malu Mare, din cauza neadaptarii vitezei la conditiile de drum – carosabil acoperit cu apa provenita din topirea zapezii – a pierdut controlul directiei de mers, a intrat pe contrasens si a lovit Dacia condusa din sens opus de Marin Smarandache, de 49 de ani, din localitate. In urma impactului puternic, soferul Daciei a suferit mai multe leziuni, fiind transportat la Spitalul de Urgenta Craiova pentru acordarea ingrijirilor medicale.


Viorel Petru Gârnita, de 33 de ani, din Caracal-Olt, circula sâmbata, in jurul orei 7.00, la volanul unei masini Dacia Papuc pe DJ 561 C. Ajuns in comuna doljeana Amarastii de Sus, din cauza neadaptarii vitezei la conditiile de drum, barbatul a pierdut controlul volanului si s-a oprit cu masina intr-un stâlp de inalta tensiune de pe partea dreapta a drumului. In urma impactului destul de puternic, Dacia lui Gârnita s-a facut praf, iar soferul a suferit mai multe leziuni.


Bilant negru


Din cauza neadaptarii vitezei la conditiile de drum, in anul 2005, pe raza judetului Dolj s-au inregistrat 68 de accidente rutiere, soldate cu 30 de morti si 56 de raniti grav, evenimente rutiere ce reprezinta 14% din totalul accidentelor din judet. De asemenea, bilantul pe anul trecut al accidentelor cauzate in Dolj de imprudenta in conducere indica 83 de evenimente rutiere, soldate cu 31 de morti si 61 de raniti grav si reprezinta 17% din accidentele petrecute pe raza judetului nostru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS