22.6 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalStrada din Craiova, abandonata de edili

Strada din Craiova, abandonata de edili

Zeci de craioveni stau intr-o zona uitata de edili, desi isi platesc la timp taxele si impozitele locale. Singurele imbunatatiri aduse strazii Fântâna Popova au fost facute din banii celor 13 familii, care se uita lung dupa un primar sau viceprimar, care sa vina si sa rezolve macar o parte din probleme.


Câteva familii de craioveni s-au adresat redactiei Gazeta de Sud, plângându-se ca strada pe care locuiesc a fost data uitarii de autoritatile locale si ca, desi au facut o serie de adrese catre primarie, nu s-a rezolvat nimic.


13 familii, majoritatea de pensionari, care locuiesc pe strada Fântâna Popova, in imediata vecinatate a Velodromului din Parcul „Nicoale Romanescu“, spun ca, desi situata in Craiova, strada lor nu dispune de nici o utilitate necesara traiului decent. Locuitorii strazii spun ca in ultimii ani au tot facut adrese catre primarie, dar nimic nu s-a schimbat. „De mai multi ani ne chinuim sa facem ceva cu strada noastra. Am inceput cu adresele inca din 1998. Am ajuns sa facem zeci de hârtii, dar fara nici un rezultat. Apa nu avem, asfalt nu este, cablul TV la noi nu a ajuns. Suntem mai rau decât cei care locuiesc la tara“, a spus Ana Geana, care locuieste pe strada Fântâna Popova, la numarul 10.


Nu exista fonduri


In incercarile de a imbunatati cumva conditiile in care locuiesc, familiile de pe strada Fântâna Popova s-au lovit mereu de acelasi raspuns – nu exista bani. „De fiecare data când cineva de pe strada a mers la primarie i s-a spus ca nu exista bani si ca abia prin 2009 s-ar putea face ceva si pentru noi“, a mai spus Ana Geana. Totusi, din putinul lor, oamenii au incercat sa se descurce singuri. „Noi am reusit din amarâtele noastre de pensii sa mai imbunatatim cumva situatia si am mai platit câte o masina de piatra pe care am imprastiat-o pe strada ca sa putem ajunge cu autoturismele pâna in dreptul portii. Din pacate, nu ne putem racorda singuri la reteaua de alimentare cu apa. Suntem ai nimanui, desi platim si noi impozite ca si alti locuitori ai orasului“, a spus Eugen Cica.


Ar fi buna si pietruirea


Cu toate ca au reusit sa mai astupe gropile din drum, oamenii se plâng ca atunci când ploua sau când se topeste zapada, strada se transforma intr-o mare de noroi. „Daca ploua este un adevarat dezastru pentru ca apa nu are unde sa se scurga si daca nu avem asfalt se face noroiul pâna la glezna. Mereu ni se spune ca nu sunt bani, dar oare numai pentru strada noastra nu sunt bani? Din 1998 si pâna acum au fost rezolvate multe alte strazi, numai asta a ramas asa. Pâna la urma nu ar fi mare lucru, ca nu are decât 250 de metri lungime si este asfalt pâna la coltul parcului. Ne-am multumi si daca ar pietrui-o“, a mai spus Eugen Cica. Problema apei a fost partial rezolvata de cei care si-au forat câte un put si si-au permis sa monteze un hidrofor pentru a putea alimenta baile, dar acestia sunt putini. „Fântâni avem cu totii, dar baie nu am reusit sa ne mai facem pentru ca suntem saraci“, a spus Nicolita Cica.


Neinclusa in bugetul pe 2006


Intrebat despre soarta strazii Fântâna Popova, viceprimarul Gheorghe Nedelescu a spus ca nici lucrarea de alimentare cu apa a strazii si nici asfaltarea acesteia nu au fost incluse in bugetul anului 2006. „Nu am reusit sa prindem aceste lucrari in bugetul pe 2006. Vom incerca sa gasim fonduri, dar nu stim cât va mai dura“, a precizat Nedelescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS