Esecurile tehnologice din 2005
Punctuali ca in fiecare an, redactorii de la Wired, o adevarata Bibile pentru tehnofili, au dat publicitatii clasamentul esecurilor tehnologice, care nu s-au ridicat la nivelul pretentiilor „mofturosilor“ consumatori de hi-tech. Sub denumirea de „Vaporware“, Wired premiaza anual acele produse care, in loc sa aiba succesul scontat, s-au transformat in esecuri lamentabile fie pentru ca nu au fost suficient de bune, fie pentru ca au ramas la stadiul de intentii, nefiind niciodata puse in practica. Redactorii de la Wired au selectionat si analizat cu atentie nominalizarile la „Vaporware“, rugându-i pe cititori sa isi spuna si ei parerea. La capatul sondajului, rezultatele juriului si ale publicului au fost cumulate, acum fiind dati publicitatii cei zece câstigatori ai originalului concurs. La fel ca orice premiu care se respecta, si cele acordate de Wired sunt impartite in categorii, fiecare dintre acestea având propriul cistigator.
Chiar si Google mai calca strâmb
La categoria jocuri, nu a fost deloc usoara stabilirea unui clasament al marilor esecuri. Pe primul loc in top se afla Duke Nukem Forever, asteptata continuare a jocului 3D Duke Nukem, care, potrivit programatorilor, se afla inca in faza de realizare si va fi lansat imediat ce va fi gata. Câstigatorul de anul trecut, Phantom, o consola ultramoderna de jocuri, ocupa actualmente locul doi. Din câte se pare, producatorul Infinium Labs continua sa vorbeasca despre calitatile acestei console, insa dispozitivul ramâne si acum inconjurat de un nor de ceata. O medalie de bronz si-a adjudecat si colosul Google, care, potrivit redactorilor revistei, nu a obtinut doar succese, ci a facut si ceva miscari gresite. In „colimatorul“ redactorilor de la Wired au intrat toate versiunile beta ale produselor sale, de la Gmail la Froogle, de la Alerts la Book Search. Internautii au decis sa ii acorde un Vaporware companiei din Montain View, premiind-o pentru „prudenta“.
Esecurile lui Gates
Nu lipseste la apel nici macar colosul informatic Microsoft, care a primit o cantitate consistenta de voturi si asta gratie noii sale versiuni de Windows, Vista, asteptata acum pentru sfârsitul anului 2006. Din câte se pare, chiar si reprezentantii companiei glumesc mai nou pe seama lansarii noului sistem de operare, invitându-i pe clientii de dincolo de Ocean sa ghiceasca luna si ziua in care aceasta va fi pusa cu adevarat pe piata. Pe ultimele pozitii in clasament gasim Blu-ray, formatul pentru video digital care ar trebui sa ia locul dvd-ului, si diferite versiuni ale lui TiVo, un fel de aparat video digital computerizat, si multe alte nume de jocuri video.