15.6 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPrimaria vrea bani de la CJ Dolj

Primaria vrea bani de la CJ Dolj

Consiliul Judetean Dolj urmeaza sa stabileasca, in cadrul sedintei ordinare din 23 februarie, suma care va fi alocata Primariei Craiova pentru acoperirea pagubelor provocate de deflagratia de la PT nr. 3, din cartierul Lapus.


Primaria Craiova ar vrea sa primeasca in aceasta luna 1, 5 miliarde de lei din partea Consiliului Judetean Dolj, pentru acoperirea pagubelor exploziei din cartierul Lapus. Pâna in prezent, sponsorizarile primite s-au ridicat la valoarea de trei miliarde de lei, inca 3,2 miliarde de lei fiind asteptati din partea guvernului.


Pentru a fi siguri ca le va fi alocata suma necesara, din fondul de rezerva constituit la nivelul judetului, municipalitatea a trimis ieri pentru a doua oara fundamentarea tuturor cheltuielilor facute in Lapus.


Costurile aproximative ale bunurilor distruse si lucrarilor de reparatii care au fost si vor fi executate se ridica la 16,5 miliarde de lei, dintre care cei mai multi bani au fost investiti in reconstruirea PT nr. 3, si anume 3,9 miliarde de lei. Primaria se multumeste insa si cu o suma mai mica din partea CJ Dolj, tinând cont de faptul ca in prezent nu stie de unde va mai face rost de bani pentru acoperirea restului cheltuielilor.


Consilierii judeteni vor hotari suma alocata


Pe de alta parte, reprezentantii CJ Dolj ar dori sa repartizeze, la acest capitol, doar un miliard de lei. Suma este insa considerata importanta de Constantin Dascalu, vicepresedintele consiliului. „Nu putem sa alocam toti banii pe care ii avem prevazuti in fondul de rezerva, de noua miliarde de lei, pentru aceasta actiune. Poate am fi de acord sa dam mai multi bani, insa, daca se mai intâmpla ceva neprevazut in acest an, vom ramâne descoperiti si nu vom mai avea nici un ban de rezerva“.


Propunerea de alocare a unui miliard de lei, pentru acoperirea unei parti din cheltuielile datorate exploziei din cartierul Lapus, va fi discutata martea viitoare in sedinta comisiei de buget – finante a CJ Dolj. Urmatorul pas este includerea proiectului pe ordinea de zi a CJ, care se va intruni pe 23 februarie. Abia atunci consilierii vor putea sa stabileasca suma alocata primariei.


Antonie Solomon, primarul Craiovei, a declarat ca a discutat in mai multe rânduri cu reprezentantii CJ Dolj pentru a-i convinge sa aloce o anumita suma. „Trebuie sa isi dea si ei seama ca si Craiova face parte din acest judet si avem nevoie de ajutor si din partea lor. Sa ne dea cât vor ei, dar numai sa ne dea“.


Pentru a convinge CJ Dolj ca intr-adevar explozia de pe 26 ianuarie a avut efecte devastatoare, fundamentarea trimisa ieri a cuprins in detaliu costurile pentru fiecare categorie de interventie. Astfel, inlocuirea geamului termopan a ajuns la 2,5 miliarde de lei, a geamului simplu – 360 de milioane de lei, iar a tâmplariei din lemn – doua miliarde de lei, in timp ce refacerea zidariei distruse a costat 390 de milioane de lei.


Refacerea retelei de apa potabila si a statiei de hidrofor din cartierul Lapus a ajuns la 600 de milioane de lei, iar zugravelile si vopsirea au costat 1,4 miliarde de lei.


In ceea ce priveste lucrarile de reamenajare la Scoala nr. 37, cheltuielile au fost de 700 de milioane de lei, la Caminul nr. 10 – 100 de milioane de lei, iar la Grupul Scolar „Traian Demetrescu“ – 30 de milioane de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU