15.1 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjUn tânar sustine ca a fost batut de doi politisti

Un tânar sustine ca a fost batut de doi politisti

Un gorjean de 23 de ani, din Rovinari, declara ca a fost batut mar de doi politisti din localitate, dupa ce a fost luat pe sus de pe strada fara sa i se spuna de ce este acuzat.


Un tânar din Rovinari sustine ca a fost batut mar si fara motiv de doi politisti din localitate. Mihai Velican spune ca a fost luat marti de pe strada si dus la sediul politiei, unde a fost lovit pâna când a lesinat. Dupa ce si-a revenit, unul dintre politisti l-a dus la spital, dupa care l-a transportat acasa. „M-au luat de pe strada, nici nu mi-au spus ce au cu mine, de ce ma duc la sediu. Am crezut ca-mi vor arata vreo citatie, ceva legat de pedeapsa pe care am primit-o. Dar nu a fost asa. M-au bagat intr-o camera si m-au batut. Voiau sa le spun ceva despre niste persoane care au furat role de metal, dar eu nu stiam despre ce persoane era vorba“, a povestit Mihai Velican.


El declara ca in incapere se aflau opt oameni ai legii, dar nu toti l-au agresat, ci numai doi dintre ei l-ar fi lovit cu pumnii si cu picioarele in abdomen. „Au turnat apa peste mine sa-mi revin din bataie, apoi m-au dus la spital si m-au amenintat ca ma omoara daca spun ce s-a intâmplat. Aici, o doctorita mi-a facut o injectie pentru a ma linisti, dupa care tot politistii m-au luat cu masina si m-au aruncat intre niste blocuri. Abia am reusit sa ma duc la serviciu“, a mai spus tânarul.


A vomitat sânge…


Cel care si-a dat seama ca ceva este in neregula cu Mihai Velican a fost Valentin Frunza, patronul firmei unde este angajat acesta. In pauza de masa de la serviciu, Mihai Velican a inceput sa vomite sânge si printre lacrimi le-a relatat colegilor sai ca a fost batut cu bestialitate de oamenii legii. Intrucât se simtea din ce in ce mai rau, Velican a fost trimis cu o masina la Spitalul din Rovinari. „I-am vazut pe politisti cum l-au bagat in masina, pentru ca eram si eu cu ei. Ma luasera de la lucru ca sa le arat unde locuieste angajatul meu. Am crezut ca au ceva cu el, nu mi-au spus ce… A trebuit sa-l duc pe Velican la spital, pentru ca spunea ca-l doare foarte tare stomacul, vomitase sânge…“, a afirmat Valentin Frunza. Subinspectorul Ionut Daniel Tica, purtatorul de cuvânt al Inspectoratului de Politie al Judetului Gorj, a declarat ca a fost demarata o ancheta, pentru a se stabili daca este adevarat ceea ce spune tânarul. Daca se va dovedi ca angajati ai Politiei Rovinari l-au agresat, ei risca sa fie dati afara din politie si sa raspunda in fata legii pentru faptele lor.


Inchisoare cu suspendare


In vara anului trecut, Mihai Velican a fost prins de politistii rovinareni in timp ce fura role de metal din Cariera Rosia. Tânarul intentiona sa le vânda la fier vechi, pentru a mai face rost de bani. Pentru aceasta fapta, a fost condamnat la un an si jumatate de inchisoare cu suspendare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS