16.2 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSefii din CJ Dolj, premiul intâi la salarii de merit

Sefii din CJ Dolj, premiul intâi la salarii de merit

Pentru „rezultate deosebite“ obtinute in activitatea depusa la locul de munca, o parte din functionarii publici din cele doua institutii ale administratiei doljene, consiliul judetean si prefectura, au fost recompensati in 2005 cu salarii de merit lunare in cuantum de pâna la doua milioane de lei.


Anul trecut a adus venituri suplimentare, justificate prin activitatea „merituoasa“ desfasurata de-a lungul celor 12 luni, pentru 26 de functionari publici din Consiliul Judetean Dolj, din totalul de 134 pe care ii are institutia. Opt dintre cei 26 de functionari pentru care 2005 a fost un an mai bogat sunt functionari publici de conducere, adica sefi de servicii sau directori ai unor directii din consiliu. Ceea ce inseamna ca jumatate dintre cei 16 functionari publici de conducere din institutie au fost recompensati la sfârsitul anului cu salarii de merit in cuantum de pâna la 15% din salariul de baza, asa cum prevede Ordonanta de Urgenta nr. 92/2004. Ca sefii si-au „tras“ mai multe salarii decât subalternii o demonstreaza faptul ca numai 18 functionari publici de executie din consiliu din cei 118 au fost demni de meritele de ordin financiar acordate in cadrul institutiei.


Pe lânga functionarii publici, si o mica parte din personalul contractual angajat in consiliu a beneficiat de salarii de merit in 2005. Trei dintre cei 26 de angajati cu contract de munca au primit recompense financiare pentru „efortul“ depus in cadrul activitatii din CJ Dolj. Un calcul simplu duce la concluzia ca institutia doljeana a cheltuit in 2005 peste 600 de milioane de lei numai pentru meritele deosebite ale unei parti din angajatii sai.


Doar opt salarii de merit in Prefectura Dolj


In timp ce in Consiliul Judetean Dolj a recompensat 26 dintre cei 134 de functionari publici, in prefectura lucrurile nu stau la fel. Doar sase din cei 45 de functionari publici ai institutiei au beneficiat in 2005 de salarii de merit lunare.


Functionarii publici care si-au rotunjit veniturile anul trecut prin compensatiile pentru munca de opt ore depusa in cadrul prefecturii sunt Cristina Militaru, Loredana Nita, Mirela Tudosie, Claudia Preda, Daniela Vancea si Marin Popescu. Nu numai functionarii publici au beneficiat insa de salarii de merit. Ca si in CJ Dolj, si in prefectura personalul contractual a fost recompensat cu bani pentru activitatea prestata. Anisoara Dumitrescu si Aurel Geaburu s-au inscris si ei pe lista celor opt angajati „model“ ai anului 2005. Cuantumul total al sumei acordate de Prefectura Dolj pentru salariile de merit se ridica la aproape 144 de milioane de lei. Altfel spus, fiecare dintre cei opt norocosi ai institutiei s-a dus acasa, in medie, cu aproximativ un milion si jumatate in plus fata de salariul de baza din fiecare luna. Daca angajatii recompensati cu salarii pentru rezultatele „deosebite“ ale muncii prestate anul trecut isi vor convinge sefii de competenta lor si in anul 2006, ramâne de vazut. Cert este ca administratia judeteana, si in special reprezentantii Consiliului Judetean Dolj, nu s-au zgârcit deloc in ceea ce priveste acordarea compensatiilor pentru angajati.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS