17.2 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024

Scurte stiri

Accident mortal la Plenita


Un batrân din localitatea doljeana Plenita a decedat marti, dupa ce a fost lovit in fata portii de un Aro care efectua manevre de intoarcere. Ion Cica, de 75 de ani, din Plenita, a fost acrosat marti, in jurul orei 17.40, chiar in fata portii de autoturismul Aro condus de Gheorghe Pelea, de 35 de ani, din comuna Unirea. Din primele cercetari, politistii au stabilit ca Pelea, dupa ce a iesit de la o vulcanizare din localitate, a incercat sa intoarca masina pe o ulita. A dat cu spatele pe un podet aflat chiar in fata unei gospodarii si l-a lovit pe batrânul Cica. Dupa impact, soferul a coborât si l-a gasit pe batrân cazut in spatele masinii. Pentru ca Ion Cica acuza dureri de cap, Pelea l-a dus la dispensarul din comuna, dupa care batrânul a fost transportat la Spitalul de Urgenta Craiova, unde a decedat. Oamenii legii au stabilit ca vinovat de producerea accidentului este soferul automobilului care nu s-a asigurat la efectuarea manevrei de intoarcere. Gheorghe Pelea a fost testat cu etilotestul care a indicat faptul ca nu a consumat bauturi alcoolice. (A.M.) 


Atac la concubina


Un barbat din comuna doljeana Bulzesti este acuzat de violare de domiciliu si distrugere, dupa ce, luni seara, si-a batut concubina si pe mama acesteia chiar la ele in casa. Constantin Scarlat, de 58 de ani, din Bulzesti, a fost retinut luni de politistii din localitate, dupa ce a spart usa si geamurile casei Constantinei Rotaru, de 85 de ani, si a intrat in locuinta pentru a-i aplica o „corectie“ Anei Rotaru, de 56 de ani, concubina sa. Se pare ca femeia se dusese la mama sa dupa ce Constantin o batuse, insa nici aici nu a fost in siguranta, pentru ca barbatul le-a „altoit“ atât pe ea, cât si pe batrâna. Dupa bataia primita, victimele au fost transportate la dispensarul din comuna pentru acordarea primelor ingrijiri medicale. Pe numele lui Constantin Scarlat a fost intocmit dosar penal pentru violare de domiciliu si distrugere, iar in functie de concluziile medico-legale poate fi acuzat si de lovire sau vatamare corporala. (A.M.) 


Gigioc a lipsit de la proces pentru ca este bolnav


La termenul de ieri ce a avut loc la Judecatoria Craiova in procesul lui Gigi Vadik Zavera, zis Gigioc, Enriko Constantinescu si Catalin Marian Ciovica, instanta s-a vazut nevoita sa amâne cauza pentru 23 martie. Presedintele completului de judecata a decis ca exista o lipsa de procedura si nu se poate lua in discutie fondul cauzei. In primul rând, a lipsit unul dintre inculpati, Gigi Vadik Zavera, pe motiv ca este bolnav si se afla internat in spital. Alta cauza a amânarii ar fi faptul ca partile vatamate au dat bir cu fugitii si nu s-au mai prezentat in fata instantei de judecata, ca sa-si sustina acuzatiile. (M.C.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS