26.2 C
Craiova
duminică, 26 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalJumatate din angajatii Loctrans vor fi disponibilizati

Jumatate din angajatii Loctrans vor fi disponibilizati

Soarta SC Loctrans SA din Slatina, compania de transport in comun aflata in subordinea consiliului local, este pecetluita. Primaria a decis falimentarea companiei si infiintarea uneia noi in cadrul SC Aceti SA, pentru moment doar ca serviciu.


Guvernul a aprobat restructurarea a 57 de posturi si achizitionarea a zece autobuze pentru revigorarea Loctrans. De asemenea, Consiliul Local Slatina a votat in ultima sedinta desfiintarea transportului cu troleibuzul incepând cu 1 aprilie.


Disponibilizarile si platile compensatorii vor fi facute prin AJOFM Olt


„In momentul in care voi avea hotarârea de guvern in mâna, ma voi adresa AJOFM Olt, care va face toate formele de disponibilizare si plati“, a anuntat Mircea Liviu Dan, directorul Loctrans. El spune ca toate criteriile de disponibilizare au fost stabilite de comun acord cu sindicatul din societate, pe baza contractului colectiv de munca.


Cele mai numeroase sunt cele de controlori-incasatori, 20 de posturi, serviciu care va disparea definitiv. Urmeaza alte 18 posturi de mecanici, 12 posturi de soferi si sapte posturi TESA – atât tehnicieni, cât si personal economic. Intre aceste 57 de posturi figureaza si cele care acopera transportul cu troleibuzul, adica doua posturi de soferi, unul de taxator, trei de electromecanici si trei de paza.


Fiecare disponibilizat va primi ca salariu compensatoriu intre opt si zece milioane de lei, dupa cum precizeaza directorul Loctrans.


Societatea are conturile blocate de AVAS din noiembrie


Liviu Mircea Dan spune ca Loctrans are toate conturile blocate din luna noiembrie, fiind in imposibilitate de a face incasari si plati. Aceasta este a patra luna in care societatea traieste efectiv din incasarile zilnice, de 20-25 de milioane pe zi. „La doua zile, trei sferturi din banii incasati se duc pe motorina“, a spus directorul.


Conturile au fost blocate de AVAS, unde Loctrans are de plata doua miliarde lunar, in contul datoriei acumulate la bugetul de stat. AVAS a blocat conturile nu din cauza neplatii ratei de doua miliarde, ci din cauza unei datorii aparute pe baza recalcularii sumelor din perspectiva paritatii leu-dolar, sustine directorul. „Cu diferenta intre leu si dolar s-au acumulat 350 de milioane datorie, pe care nu i-am avut si ne-au fost blocate toate conturile din tara“, a afirmat Dan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS