28.4 C
Craiova
miercuri, 12 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalCraiovence, la furat in vestul tarii

Craiovence, la furat in vestul tarii

14 femei de etnie roma din Craiova, suspectate ca furau din magazine si din locuinte, au fost retinute miercuri de politistii aradeni.


Paisprezece craiovence, suspectate ca furau din magazine si locuinte, au fost prinse si identificate miercuri de lucratorii Biroului de Ordine Publica din cadrul Politiei muncipiului Arad. Primul grup, format din cinci femei – Samelda Slatineanu, de 24 de ani, Vasilica Bascrâcea, de 19 ani, Desdemona Galiceanu, de 38 de ani, Gheorghita Slatineanu, de 24 de ani, si Elisabeta Nistor, de 30 de ani, a fost depistat in cartierul Aradul Nou, din municipiul Arad, intr-o statie Peco. Dupa ce au fost retinute, in urma controlului efectuat de politisti, asupra acestora au fost gasite mai multe bunuri care aveau eticheta unor statii de distributie de carburanti si magazine din Arad. In urma cercetarilor s-a stabilit ca femeile au fost filmate de camerele video amplasate in magazinele in care au „operat“. O data cu retinerea grupului de craiovence, oamenii legii au identificat si un taximetrist, tot din Craiova, care le astepta la iesirea din statiile Peco.


Cel de-al doilea grup, format din femei de etnie roma, printre care Mariana Crudu, de 31 de ani, Ioana Stoican, de 38 de ani, si Lorena Sârdaru, de 29 de ani, provine tot din Craiova si a fost depistat de politistii aradeni miercuri, pe o strada din cartierul Micalaca din Arad.


Modul de „operare“


Din primele cercetari, oamenii legii din Arad au stabilit ca femeile actionau dupa un model destul de vechi, aparut in anul 1999. Primul grup de femei intra in statiile Peco si, in timp ce câteva dintre ele vorbeau cu angajatii, celelalte sustrageau bunuri expuse spre vânzare si le indesau, de regula, sub fuste.


Celalalt grup, care actiona in locuintele oamenilor, sub pretextul ca achizitioneaza diferite lucruri vechi de la oameni sau vin ori tuica in alte cazuri, intra in casele si apartamentele celor care le deschideau si, in timp ce câteva dintre femei distrageau atentia proprietarilor, celelalte sustrageau din casa diferite bunuri sau chiar sume de bani.


Dupa retinerea celor doua grupuri de femei si aparitia lor la emisiunile de stiri, mai multi cetateni din diferite judete din vestul tarii au sunat la Politia Arad pentru a spune ca au fost pagubiti in acest mod. „Politistii din cadrul IPJ Arad suspecteaza ca toate cele 14 femei fac parte dintr-un grup mult mai mare care actioneaza in judetele din vestul tarii. Dupa ce au aparut imaginile cu aceste femei la stiri, mai multi cetateni din Târgu-Mures si Alba-Iulia au sunat la Politia Arad pentru ca au recunoscut persoanele care ii pagubisera de diverse bunuri sau sume de bani. Din cercetarile noastre, credem ca aceste grupuri se deplaseaza si actioneaza pe doua directii: Mehedinti – Caras-Severin – Timisoara – Arad si Alba – Cluj – Mures“, a declarat subinspector Camelia Tuduce, purtator de cuvânt al IPJ Arad.


Politistii aradeni continua cercetarile pentru stabilirea intregii activitati infractionale a persoanelor retinute si pentru stabilirea cu exactitate a prejudiciilor.


Infractoarele devenisera cunoscute in Dolj


Politia doljeana cunoaste acest fenomen si chiar are in evidenta aproape 40 de persoane, constituite in mai multe grupuri infractionale, care se ocupa cu astfel de fapte. „Actioneaza in grupuri de patru-cinci femei, unele chiar cu copii in brate. De regula, se deplaseaza cu un taxi pâna la locul unde dau lovitura. Au dat si in Dolj astfel de lovituri, insa aici ajunsesera prea cunoscute, asa ca au plecat prin alte zone“, a precizat subcomisarul Cristian Ciocoiu, seful Serviciului de Investigatii Criminale din cadrul IPJ Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

9 COMENTARII