15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalCriminalul de la Loto, nemultumit de pedeapsa

Criminalul de la Loto, nemultumit de pedeapsa

Condamnat de Tribunalul Dolj la 20 de ani de puscarie, ucigasul Alinei Hirnau a facut apel, considerând ca pedeapsa pe care a primit-o este prea aspra.


Mircea Ionascu, autorul crimei savârsite in Craiova la Agentia Loto de pe Calea Bucuresti, nu are liniste in Penitenciarul de Maxima Siguranta Craiova. Nemultumit de pedeapsa primita la Tribunalul Dolj – 20 de ani de puscarie – criminalul a facut apel.


Crima


Reamintim ca pe 22 martie 2002 a fost comisa una dintre cele mai odioase crime savârsite in ultimii ani in Craiova. Alina Hirnau, o tânara de 26 de ani, casatorita si având un baietel de doi ani, a fost batuta cu bestialitate in timp ce se afla la serviciu. O persoana necunoscuta a intrat in jurul orei 15.00 in incinta Agentiei Loto Prono nr.16-2 situata pe Calea Bucuresti, in apropiere de Piata Centrala, lovind-o de mai multe ori pe tânara in cap si peste fata cu un obiect contondent. Autorul o lasase pe fata intr-o balta de sânge, furându-i poseta, impreuna cu suma de 1.500.000 de lei si telefonul mobil. Din tejghea lipsea suma de 255.000 de lei, 107 lozuri in plic si cinci cartele telefonice preplatite. Cinci zile mai târziu, pe 27 martie 2002, Alina Hirnau a decedat la Spitalul „Dr. Bagdasar“ din Bucuresti, dupa ce medicii incercasera imposibilul, operând-o de mai multe ori in speranta ca ii vor salva viata.


Criminalul


Cercetarile politiei pentru identificarea autorului faptei au durat aproape trei ani. Cazul a fost multa vreme in rândul celor cu autor necunoscut, pentru ca, rând pe rând, fiecare pista ducea pe un drum inchis. Ramasese doar varianta jafului. Mergând pe pista telefonului mobil furat de la victima, politistii doljeni de la Serviciul de Investigatii Criminale, in strânsa legatura cu procurorul Ion Crivineanu de la Parchetul Tribunalului Dolj, au reusit sa-l identifice pe Mircea Ionascu.


Retinut de politie, apoi arestat preventiv, Mircea Ionascu a recunoscut ca el este autorul crimei, povestind cu lux de amanunte cum s-a intâmplat. Presat de nevoia urgenta de bani pentru restituirea unui imprumut, a pus ochii pe Agentia Loto din aproprierea Pietei Centrale din Craiova. A intrat, si-a cumparat o cartela de telefon, ocazie cu care a si studiat zona. A incercat apoi in mai multe locuri, dar s-a gândit ca mai usor de jefuit ar fi totusi Agentia Loto. In jurul orei 15.00, a intrat pe santierul blocului S 200 de vizavi, a luat o bara metalica pe care a ascuns-o sub haina, apoi s-a intors la Agentia Loto Prono nr.16-2. A asteptat sa iasa alt client si apoi a intrat. I-a cerut Alinei Hirnau o cartela de telefon, iar atunci când femeia s-a aplecat a lovit-o de mai multe ori in cap cu bara. Când aceasta n-a mai miscat, i-a luat banii din casa, cartelele telefonice de sub tejghea, telefonul mobil si poseta, apoi a iesit, fara sa fie observat de cineva.


Pedeapsa


Trimis in judecata pentru omor deosebit de grav si tâlharie, Mircea Ionascu a fost condamnat de Tribunalul Dolj la 20 de ani de puscarie, desi putea primi chiar detentie pe viata. Oamenii legii au considerat ca si-a primit pedeapsa cuvenita. Nu aceeasi opinie a avut-o insa si criminalul, caruia i s-a parut ca a primit o pedeapsa mult prea mare. Zilele trecute, Mircea Ionascu a facut apel impotriva sentintei de condamnare a tribunalului. Apelul se va judeca pe 20 februarie la Curtea de Apel Craiova.


Un tip ciudat


Autorul crimei de la Loto era un tip cu anumite ciudatenii. Fusese casatorit, avea si o fetita, insa sotia se despartise de el. Uneori dormea prin poduri sau atragea atentia prin alte comportari dubioase. Spre exemplu, atunci când se ducea la tara, la bunica lui, punea paturi in geam pentru a se asigura ca nu-l observa nimeni din afara casei. Relatia cu familia se baza pe o mare minciuna: toti credeau ca are un loc de munca, intrucât pleca dimineata la ora 7.00 de acasa, cu mâncare la pachet, si se intorcea la 16.00 – 17.00. In realitate, nu avea serviciu, traind doar din mici furtisaguri, ale caror victime erau de obicei vecinii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII