20.6 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalAvalansa de declaratii false pentru subventiile la caldura

Avalansa de declaratii false pentru subventiile la caldura

Directia Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei (DMSSF) Vâlcea a inceput o campanie pentru depistarea persoanelor care au dat declaratii false privind veniturile si beneficiaza pe nedrept de subventie la caldura pentru lunile de iarna. Pâna zilele trecute, au fost gasite 132 de persoane care au beneficiat ilegal de ajutoarele de incalzire.


Directorul executiv al DMSSF Vâlcea, Lacramioara Balan, a anuntat ca se va face ancheta sociala si se vor solicita de la Directia Generala a Finantelor Publice veniturile fiecarei persoane depistate. Consecintele minciunii sunt destul de grave, deoarece beneficiarii subventiilor pot fi acuzati de fals in acte si pedepsiti conform Codului Penal, articolul 292. Acest lucru inseamna inchisoare de la trei luni pâna la trei ani. S-a dovedit ca mai multi vâlceni beneficiaza ilegal de subventia la termoficare, prin marturia vecinilor sau chiar neconcordanta intre declaratia de venit cu veniturile existente la finantele publice.


In mod normal, asociatiile de proprietari trebuie sa afiseze formularul primit de la Primaria Râmnicu Vâlcea privind beneficiarii subventiilor, pentru a putea fi depistati cu usurinta cei care nu au declarat corect veniturile. In municipiu au fost completate pentru lunile ianuarie, februarie si martie peste 12.000 de bonuri valorice. Acest lucru inseamna ca peste 4.000 de vâlceni beneficiaza in prezent de subventie de caldura. Printre acestia sunt si persoane care au mintit in ceea ce priveste declaratia de venit si va trebui sa restituie sumele de bani pe care le-au primit ca ajutor, altfel vor fi actionati in instanta de conducerea institutiei. „Incercam sa rezolvam amiabil problema prin recuperarea sumelor de bani datorate. Daca pâna la 15 februarie nu se prezinta cu debitul respectiv, vor fi actionati in instanta“, a declarat Lacramioara Balan.


De asemenea, patru pensionari vâlceni au venit la DMSSF pentru a declara o marire de pensie recenta, care va micsora cuantumul subventiei acordate de institutiile statului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS