19.8 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDragostea presupune toleranta

Dragostea presupune toleranta

La cei 29 de ani, Oana si Marinica Dinca au o cariera de succes construita, dupa cum singuri sustin, „prin multa munca si ambitie pe masura“. De patru ani formeaza un cuplu, in care primeaza „acceptarea compromisurilor si toleranta“.


Oana Dinca este de pe 7 ianuarie 2005 directoarea Cabinetului Prefectului de Dolj, Nicolae Giugea. A absolvit Facultatea de Drept, promotia 1999, apoi a intrat in avocatura, „visul pe care l-a avut inca din adolescenta“.


I-a daruit un inel din aur cu piatra alba


In timpul facultatii l-a cunoscut pe cel care mai târziu avea sa-i devina sot. Nu a fost dragoste la prima vedere, ci o prietenie construita in timp, cu sentimente pe masura. „Tot timpul facultatii am fost buni prieteni si atât… Am iesit ca iubiti exact dupa ce am absolvit facultatea.


Din prietenia frumoasa si colegialitatea sincera, totul s-a transformat intr-o dragoste adevarata. Am trecut impreuna prin toate etapele carierei, am muncit impreuna pentru a ajunge avocati“, a povestit Oana Dinca. S-au casatorit dupa patru ani de prietenie, pe 7 iunie 2003, „chiar in ziua in care România juca, pe stadionul „Ion Oblemenco“ din Craiova, cu Bosnia. „Implineam trei ani de când eram impreuna, când Marinica m-a invitat sa iesim la restaurant. Credeam ca motivul principal este celebrarea zilei in care ne-am cunoscut… L-am vazut ca era emotionat, ca se tot fâstâcea si imi distragea atentia catre alte cupluri din restaurant… La un moment dat, aratându-mi pe cineva cunoscut, m-am intors pentru câteva secunde spre respectiva persoana, iar când am revenit am gasit pe masa o cutiuta. In ea era un inel din aur cu o piatra mare alba… In momentul acela m-a intrebat daca sunt de acord sa ne casatorim“, a spus Oana.


Luna de miere dupa aproximativ doua luni…


Toate pregatirile pentru nunta, dupa cum au povestit sotii Dinca, le-au facut singuri. Au inchiriat imediat o sala la restaurantul Jiul, pentru anul urmator. Materialul pentru rochia de mireasa l-a cumparat din Bucuresti, iar croitorii Teatrului National din Craiova i-au realizat-o… Au avut o nunta mare, cu peste 200 de persoane. „A doua zi dupa petrecerea de nunta am mers la Caracal, locul de bastina al sotului meu. In luna de miere nu am plecat imediat, deoarece amândoi am fost ocupati cu procese… Când, in sfârsit, ne-am facut timp, dupa vreo doua luni, am plecat pentru o saptamâna pe litoralul românesc“, si-a amintit Oana.


In prezent este vicepresedinta Biroului Permanent Judetean PD


Oana si Marinica Dinca sunt doi tineri extrem de ocupati, isi petrec zilnic la serviciu aproximativ 12 ore pe zi.


In paralel cu viata de familie si cariera profesionala, Oana are un loc semnificativ si in lumea politica din Craiova.


Inscrisa inca din timpul facultatii in Partidul Democrat (PD), a activat in Organizatia de Tineret a PD, apoi a ajuns in Biroul Permanent Municipal de Seniori al partidului.


In 2004, a revenit in organizatia de tineret a PD ca presedinta, iar in prezent este vicepresedinta Biroului Permanent Judetean PD.


„In cuplu trebuie sa accepti capriciile celuilalt, sa-l intelegi…“


Ca o implinire deplina, in 2006, sotii Dinca isi doresc foarte mult sa devina parinti. Familia, pentru ei, este cea care le da sentimentul de siguranta si sprijin moral atât de necesare. „Din punctul nostru de vedere, acceptarea compromisurilor, dar cele in sens bun, constructiv, si toleranta constituie secretul unei casnicii fericite. In cuplu trebuie treptat sa inveti sa accepti capriciile celuilalt, sa-l intelegi, sa il sprijini in orice intreprinde si sa il incurajezi!“, a mai spus Oana Dinca.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS