21.5 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalSubcomisarul Voicu - 1,85 la mie

Subcomisarul Voicu – 1,85 la mie

Probele de sânge l-au dat de gol pe seful Biroului pentru Straini Dolj.


Analiza probelor de sânge recoltate subcomisarului Danut Voicu, seful Biroului pentru Straini Dolj, a indicat ca politistul era beat turta. Voicu avea o alcoolemie de 1,85 la mie, conform primei probe de sânge recoltate la câteva minute dupa accident, respectiv 1,70 la mie la cea de-a doua proba de sânge, recoltata o ora mai târziu. Valorile alcoolemiei erau exact cele la care se asteptau politistii, având in vedere ca, pe baza etilotestului, i se stabilise o concentratie de alcool in aerul expirat de 0,93 la mie, ori, se stie, valorea data de etilotest este cam jumatate din alcoolemia reala, stabilita pe baza probelor de sânge.


Dosarul, pe masa procurorului Covei


Reamintim ca subcomisarul Danut Voicu, seful Biroului pentru Straini Dolj, a fost depistat conducând sub influenta alcoolului in seara de 20 ianuarie, dupa ce a produs un accident rutier. Aflat la volanul autoturismului personal Volkswagen Passat, cu numarul de inmatriculare DJ-09-DAM, Voicu se deplasa in jurul orei 21.00 pe strada Bibescu din Craiova. In portiunea cu sens unic dintre Catedrala Madona Dudu si Ciuperca, ofiterul a pierdut controlul volanului si s-a urcat cu masina pe trotuar, in dreptul imobilului cu numarul 62. Passatul a izbit violent un Renault Kangoo, cu numarul de inmatriculare B-35-MBR, parcat pe trotuar. In urma impactului deosebit de puternic, Renaultul a fost proiectat intr-un gard de beton, la circa 15 metri distanta, iar masina subcomisarului s-a intors cu 180 de grade, oprindu-se in mijlocul strazii.


In urma acestui eveniment rutier, subcomisarul Danut Voicu s-a ales cu dosar penal. Cauza se afla acum la Parchetul Curtii de Apel Craiova, urmând ca procurorul Gheorghe Covei sa se pronunte zilele urmatoare.


Subcomisarul Voicu nu este angajatul IJP Dolj


Comisarul Georgel Enescu, seful Inspectoratului Judetean de Politie (IJP) Dolj, a tinut sa sublinieze ca subcomisarul Danut Voicu nu este angajatul IJP Dolj. „Biroul pentru Straini nu face parte din IJP Dolj, ci se subordoneaza direct Autoritatii pentru Straini din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor. Oamenii nu trebuie sa creada ca subcomisarul Voicu este angajatul nostru. Daca era, ar fi fost dat afara dupa aceasta intâmplare, asa cum am procedat anul trecut in cazul politistului din Filiasi care conducea beat“, a mentionat comisarul Enescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII