12.3 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPosturile vacante din Primaria Craiova au fost blocate

Posturile vacante din Primaria Craiova au fost blocate

Planurile alesilor locali au fost din nou incurcate, deoarece guvernul a decis sa blocheze, incepând cu luna februarie, posturile vacante din primarie. Potrivit Ordonantei de Urgenta nr. 1/2006, „in perioada 1 februarie – 31 decembrie 2006 se suspenda ocuparea prin concurs a posturilor vacante la 31 decembrie 2005“. Vestea nu a fost primita prea bine de directorii din primarie, mai ales ca si anul trecut au fost nevoiti sa se confrunte cu aceeasi problema.


Atunci, situatia a fost si mai grava, pentru ca blocarea posturilor a fost anuntata cu doar câteva zile inainte de sustinerea concursurilor. Ca urmare a aparitiei OU nr. 1/2006, cea mai mare parte a celor 110 locuri disponibile nu isi vor gasi nici in acest an candidatii ideali.


Unii sefi din Primaria Craiova au reusit totusi sa demareze actiunea pentru ocuparea posturilor. Potrivit aceleiasi ordonante, locurile pentru care au inceput procedurile de organizare a concursurilor sunt considerate exceptii, putând sa fie ocupate. In aceasta situatie sunt 17 posturi de la Directia Tehnic, Investitii si Gospodarie Comunala si cinci de la Directia Taxe si Impozite Locale.


La Directia Tehnic, in perioada 1 – 2 martie se vor desfasura concursuri pentru ocuparea primelor zece posturi, dosarele putând fi depuse pâna pe 22 februarie, la Serviciul de Resurse Umane din cadrul primariei. In perioada 6 – 7 martie, va avea loc examenul pentru ultimele sapte locuri vacante, din aceeasi directie, dosarele pentru participare pot fi depuse pâna pe 24 februarie.


In cazul celorlalte locuri, craiovenii care doreau sa ocupe un post in primarie trebuie sa astepte. Pâna atunci, cei care lucreaza in subordinea edilului-sef vor fi nevoiti sa isi imparta in continuare sarcinile, de care ar fi trebuit sa se ocupe viitorii lor colegi. In ciuda acestui inconvenient, exista si o veste buna pe care au primit-o autoritatile locale, pentru ca astfel se pot folosi de sumele alocate din buget pentru plata noilor functionari publici. Reprezentantii municipalitatii au declarat insa ca este mult prea devreme sa se pronunte incotro se vor indrepta acesti bani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS