25.1 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalMateriale deocheate cu eleve, postate pe internet

Materiale deocheate cu eleve, postate pe internet

Dupa episoadele violentei in scoli, imaginea invatamântului vâlcean este patata din nou. Dupa ce au pozat goale, doua eleve minore s-au transformat in „muze“ pe internet. Materialele au fost realizate cu un telefon mobil si postate pe site, cu scopul de a face populare adolescentele.


Politistii de la Serviciul de Combatere a Criminalitatii Organizate (SCCO) Vâlcea au descoperit mai multe fotografii ale unor eleve, postate pe un site de profil. Ana T., de 16 ani, si Laura C., de 17 ani, apareau pe site-ul www.geolgantz.3x.ro (http://www.geolgantz.3x.ro) aproape dezbracate, dupa ce s-au lasat pozate cu un telefon mobil de ultima generatie. Oamenii legii au aflat ca aparatul ii apartinea lui Viorel G., de 19 ani, din Dragasani, individ care facea parte din anturajul celor doua fete ce invata la Liceul „Gib Mihaescu“, respectiv Grupul Scolar „I.C. Bratianu“. Elevele, care nu mai cochetau cu scoala, ajungeau destul de rar la ore, pentru ca timp de câteva luni au participat la aceste sedinte foto fierbinti. In câteva poze ele apar fie in chiloti, fie cu trupul acoperit numai de o esarfa. Politistii de la SCCO spun ca minorele nu se prostituau, ci au recurs la acest gen de reclama pentru a deveni mai populare in scoala.


ISJ habar nu avea de incident


Contactata telefonic, Gabriela Ene, inspectorul scolar adjunct al ISJ Vâlcea, a declarat ca nu stie nimic despre acest caz. „Ce sa va spun, sunt total surprinsa, si in cel mai neplacut mod. Este foarte dificil, pentru ca in astfel de situatii nu putem interveni doar noi, ci si parintii. Noi nu stim ce fac acesti copii acasa, in timpul lor liber. Tentatia banilor si reminiscentele de moralitate duc la astfel de fapte reprobabile. E penibil, dar asta e… In ultima vreme, si in alte judete apar astfel de filme cu eleve. Este si vina celor mari, care nu au controlul asupra copiilor“, a explicat Gabriela Ene. Inspectorul scolar adjunct s-a aratat surprins de faptul ca nu a aflat de acest incident de la politisti, in ciuda unei bune colaborari. Cert este ca tânarul care a postat imaginile cu minorele este anchetat acum de Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, Biroul Teritorial Vâlcea. Pentru fapta prevazuta de articolul 51 din Legea nr. 161/2003, el risca pedeapsa cu inchisoare de la trei la 12 ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII