14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAdjunctul sefului Politiei Slatina, arestat

Adjunctul sefului Politiei Slatina, arestat

Politistul oltean prins joi seara in timp ce lua mita, in parcarea unui supermarket din Slatina, este adjunctul sefului Politiei municipiului Slatina.


Marin Zamfir, de 35 de ani, adjunctul sefului Politiei municipiului Slatina, a fost surprins joi seara, in parcarea unui supermarket din localitate, de catre lucratorii Directiei Generale Anticoruptie, in timp ce primea de la Bogdan Vintila 250 de euro. Bogdan Vintila este condamnat la trei ani de inchisoare pentru ucidere din culpa, dupa ce a facut un accident de masina in urma cu aproape un an. Se pare ca Zamfir a mers la inculpat acasa si i-a propus o afacere buna pentru amândoi – in schimbul a 20 de milioane de lei vechi, politistul urma sa-l scape de inchisoare pe Bogdan Vintila. Acesta a incasat banii, insa i-a cerut lui Vintila sa mareasca suma. Ca sa satisfaca pretentiile politistului, Bogdan si-a vândut masina si s-a imprumutat de bani la prieteni. Dupa ce a ajuns la fundul sacului, Bogdan Vintila, disperat, l-a denuntat pe Zamfir, care a fost prins joi seara in flagrant de oamenii legii din cadrul Directiei Generale Anticoruptie. Bogdan Vintila a povestit politistilor si procurorilor ca agentul de politie a venit la el acasa si i-a propus sa-l scape de pedeapsa, in schimbul unei sume de bani. Politistul a spus ca poate sa faca pierdut mandatul de arestare. Cum Bogdan a acceptat târgul, Marin Zamfir si-a primit banii, dar in prezenta unui martor. In fata oamenilor legii a venit si Paul Marinescu, cumnatul lui Bogdan, care a afirmat ca a fost de fata când politistul a primit banii.


Verificari la sânge


Marin Zamfir, adjunctul sefului Politiei municipiului Slatina, s-a ales cu mandat de arestare preventiva pe o perioada de 29 de zile si risca o pedeapsa de la trei la 12 ani de inchisoare pentru luare de mita. Politistii din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Olt au avut o alta surpriza vineri dimineata, când o alta persoana a venit sa depuna plângere impotriva lui Zamfir – tot pentru luare de mita. Chestorul Ion Stoica, comandantul IPJ Olt, a declarat ca va face verificari si va incerca sa vada daca nu cumva si superiorii lui Marin Zamfir sunt implicati in aceasta poveste, daca se fac vinovati de complicitate si tainuire.


Coruptie 2005


158 de persoane din cadrul IPJ Olt au fost cercetate in anul 2005 pentru savârsirea unor fapte de coruptie. Statisticile politiei arata ca, anul trecut, 65 de cauze au fost declinate Parchetului de pe lânga Tribunalul Olt, iar patru dintre acestea au ajuns direct pe biroul procurorilor DNA. Tot anul trecut au fost descoperite 40 de infractiuni de trafic de influenta, in 15 cazuri fiind implicate persoane care indeplineau functii de conducere in cadrul IPJ Olt.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII