15.1 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalSolomon cauta sponsori pentru datoriile romilor

Solomon cauta sponsori pentru datoriile romilor

Sediul Primariei Craiova a fost asaltat ieri de aproximativ 40 de romi care locuiesc pe strada Motru. Nemultumiti ca le-a fost taiat curentul electric, desi aveau o datorie de un miliard de lei, acestia s-au inghesuit sa stea de vorba cu edilul-sef pentru a le da unda verde la rebransare.


Romii au decis sa protesteze in fata primariei, dupa ce ieri-dimineata angajatii SC ELECTRICA SA, sucursala Craiova, le-au intrerupt furnizarea energiei electrice, deoarece figurau cu un debit exagerat. Dupa ce au facut scandal in blocul N2, in care locuiesc, nereusind sa ii convinga pe cei insarcinati cu debransarea sa nu isi mai faca datoria, romii au hotarât ca e timpul sa apeleze la Antonie Solomon. Din acest motiv, in jurul orei 11.30, s-au postat in fata primariei, strigând din rasputeri ca isi vor drepturile, respectiv accesul la curent electric. Pe motiv ca primarul e dator sa le suporte cheltuielile, oamenii sustineau cu tarie ca vor sa il vada pe alesul lor. Pentru a calma spiritele, au fost adusi atât jandarmi, cât si politisti comunitari.


Romii au refuzat reesalonarea


Stefan Croitoru, directorul SC ELECTRICA SA-sucursala Craiova, a declarat ca va da drumul la curentul electric doar in momentul in care cel putin o parte din datorie va fi platita. „Când vom vedea ordinul de plata ii vom trimite pe angajatii nostri si ii vor bransa la energia electrica“, a spus Croitoru.


Solomon a cedat


Ca sa-si calmeze „sustinatorii“, primarul Antonie Solomon a decis la ora 12.00 sa mearga la romii care au ramas fara curent electric. Pentru a-l impresiona, acestia si-au scos copiii afara si au inceput sa se vaite. Edilul-sef s-a lasat convins sa viziteze mai multe locuinte, dupa care le-a promis romilor ca situatia va fi rezolvata. „O sa gasim noi cumva o solutie ca sa le dea drumul la curent“, a spus Solomon.


Pâna la urma, primarul a cedat insistentelor celor prezenti, sustinând chiar ca va cauta sponsori pentru ca mai multe familii de romi sa nu stea fara lumina. Inainte de a pleca, acesta i-a contactat pe reprezentantii SC ELECTRICA SA-sucursala Craiova, pentru a da drumul la curent in zona proaspat vizitata.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII