15 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPumni in Liceul „Matei Basarab“

Pumni in Liceul „Matei Basarab“

Doi elevi craioveni au reusit sa transforme liceul intr-un ring de box, dupa ce miercuri, in aclamatiile colegilor, si-au impartit câtiva pumni chiar in curtea scolii.


Cristian P., de 17 ani, si Liviu T., de 16 ani, elevi ai Liceului „Matei Basarab“ din Craiova, s-au luat la bataie miercuri, in jurul orei 9.30, chiar in curtea scolii, sub privirile contrariate ale colegilor. Dupa ce cei doi elevi au fost despartiti, conducerea scolii a anuntat imediat politistii de la Sectia 4 care s-au deplasat la fata locului si au stabilit ca, in urma unui conflict spontan, Cristian i-a tras câtiva pumni in fata lui Liviu. In urma loviturilor primite, Liviu a fost transportat la Spitalul de Urgenta Craiova pentru acordarea primelor ingrijiri medicale. Chiar daca victima a refuzat sa depuna plângere impotriva colegului sau mai mare, politistii l-au amendat pe Cristian cu doua milioane de lei pentru tulburarea linistii si ordinii publice.


Cristian va fi mutat disciplinar


In urma incidentului din curtea Liceului „Matei Basarab“, conducerea scolii s-a grabit sa analizeze situatia si sa aplice sanctiuni. Astfel, pe lânga amenda primita de la politisti, Cristian s-a ales cu nota scazuta la purtare si va fi mutat disciplinar intr-o alta unitate de invatamânt. In urma incidentului, am chemat parintii celor doi copii la scoala pentru a le prezenta cele intâmplate. In cursul diminetii de azi (joi – n.r.) am reunit consiliul profesoral pentru a analiza situatia creata si a stabili eventualele sanctiuni. Am cazut de comun acord ca ambilor elevi sa le fie scazute notele la purtare, iar unul dintre ei, cel care l-a batut pe celalalt elev, va fi mutat disciplinar la alta clasa sau chiar la alta scoala“, a declarat Octavian Podeanu, directorul Liceului „Matei Basarab“.


Ce spune regulamentul


Conform regulamentului in vigoare, sanctiunile se aplica de catre dirigintele elevilor, iar daca este vorba de scaderea notei la purtare sub 7 sau de o eventuala exmatriculare, se reuneste consiliul profesoral al scolii care va lua decizia finala. Potrivit inspectorului scolar general, Diana Busoi, ISJ Dolj nu poate sanctiona elevii, dar poate verifica modul in care sunt aplicate sanctiunile de catre conducerea scolii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII