10.9 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalScoala nr. 37 „Mihai Eminescu“ ramâne inchisa

Scoala nr. 37 „Mihai Eminescu“ ramâne inchisa

Cei 820 de elevi ai Scolii nr. 37 „Mihai Eminescu“ si-au reluat in aceasta saptamâna activitatea, dar nu in scoala lor, care este in continuare inchisa, ci in doua institutii de invatamânt din municipiu.


Doua unitati de invatamânt din Craiova, Scoala nr. 35 „I. D. Sârbu“ si Grupul Scolar Industrial „Stefan Odobleja“, ii gazduiesc pâna la vacanta intersemestriala pe elevii Scolii „Mihai Eminescu“.


Potrivit directoarei scolii, prof. Silvia Cârtu, unitatea va mai sta inchisa cel putin o saptamâna. „In urma exploziei, scoala noastra a fost distrusa in proportie de 80%. Aici nu se pot relua cursurile sub nici o forma. Dupa cum am mai spus, unitatea noastra a ramas fara geamuri si fara tocarie. Lucrarile de reparatie se deruleaza cu mare atentie. Dar mai mult, elevii nu pot reveni in unitate pâna ce scoala nu va trece printr-o expertiza tehnica“, a precizat directoarea Scolii nr. 37 „Mihai Eminescu“. De aceeasi parere cu aceasta sunt si cadrele didactice, care spun ca, atâta timp cât scoala nu le poate oferi copiilor conditii optime de pregatire si, in special, unitatea nu a trecut printr-o expertiza tehnica din care sa reiasa ca nu mai exista nici un pericol pentru elevi, institutia de invatamânt ramâne inchisa.


„Noi vom fi singurii care vom intra in scoala. Trebuie ca in aceste zile sa incheiem mediile elevilor. Si pentru ca nu putem sa iesim cu documentele scolii in afara institutiei, situatia va fi incheiata in incinta scolii“, a spus Marieta Ungureanu, invatatoare la Scoala nr. 37 „Mihai Eminescu“.


Copiii fac naveta


Si pâna când toate lucrurile vor reveni la normal, elevii de la Scoala nr. 37 „Mihai Eminescu“ au o singura solutie: aceea de a face naveta zilnic la scolile care-i gazduiesc temporar: Scoala nr. 35 „I. D. Sârbu“ si Grupul Scolar Industrial „Stefan Odobleja“. Potrivit conducerii unitatii afectate de explozie, copiii au fost impartiti pe categorii de vârsta. „Cei mici, de clasele I-IV, merg la Scoala nr. 35 «I. D. Sârbu», iar cei de gimnaziu, clasele V-VIII, merg la «Stefan Odobleja»“, a explicat directoarea Silvia Cârtu. De asemenea, aceasta a precizat ca in primele doua zile ale saptamânii procesul didactic s-a desfasurat neasteptat de bine. „Am crezut initial ca micutii nu vor veni la scoala când vor auzi ca merg la alta unitate de invatamânt. Dar nu a fost asa. Copiii au venit toti la cursuri. Parintii au fost alaturi de noi si ne-au sprijinit cum au putut mai bine.Transportul elevilor la cele doua unitati de invatamânt se face in prezent cu patru microbuze“, a continuat Silvia Cârtu. Pentru o si mai mare siguranta a elevilor, directoarea unitatii de invatamânt a delegat-o pe directoarea adjuncta a scolii, profesoara Elena Nicolae, sa-i insoteasca permanent pe scolari.


Micutilor le e dor de scoala lor


Incolonati doi câte doi, micutii asteapta microbuzul care-i duce spre scoala. Nu spun nimic altceva decât ca de abia asteapta sa mearga din nou la scoala lor din cartier. Nu se plâng de faptul ca se trezesc mai devreme decât de obicei pentru a ajunge la timp la autobuze, ci de faptul ca nimeni nu-i lasa sa-si vada clasele. Din cele spuse de invatatorii lor, pentru ei fiecare zi este precum o excursie in afara localitatii. „Ne pare rau de scoala noastra. Abia asteptam ca dupa vacanta sa ne mutam in ea. Partea frumoasa este ca zilnic ne plimbam cu autobuzul prin oras. Colegii nostri din Scoala nr. 35 sunt buni cu noi si nu ne resping“, a spus Roxana Minca, eleva a Scolii „Mihai Eminescu“.


Cornul si laptele


Pentru a-i face pe elevi sa se simta ca acasa, conducerea Scolii nr. 35 „I. D. Sârbu“ a facilitat aducerea „cornului si a laptelui“ si pentru musafirii lor, elevii Scolii nr. 37 „Mihai Eminescu“. Totodata, directorul scolii gazda, profesor Mihail Gâltan, a spus: „Cu acesti copii aici functionam ca pe vremuri, la capacitate maxima cu clasele“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU