10.9 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPrimaria i-a „cuplat“ pe constructori cu sponsorii

Primaria i-a „cuplat“ pe constructori cu sponsorii

Primaria Craiova a scapat ieri de o parte din povara financiara pe care trebuie sa o suporte pentru reconsolidarea blocurilor din Lapus afectate de explozie. In cadrul unei intâlniri cu usile inchise, municipalitatea a pus fata in fata firmele care s-au ocupat de reconstructie si sponsorii care s-au oferit sa achite o parte din facturile pe care constructorii le vor prezenta primariei.


Cele opt societati comerciale pe care primaria le-a „descoperit“ pe internet nu isi vor deconta cheltuielile la primarie, ci la sponsorii care au decis sa contribuie cu sume de zeci sau sute de milioane de lei, in functie de bugetul fiecaruia.


Cea mai mare suma „donata“ a venit din partea Domarcons, client vechi al primariei, care a scos din bugetul propriu 400 de milioane de lei. Celelalte societati nu s-au conformat ordinelor lui Solomon, care le-a impus sa contribuie cu minimum 300 de milioane, si au dat fiecare dupa buget. Dupa aproximativ o ora de discutii si negocieri, primaria i-a „cuplat“ pe constructori cu câte un sponsor, cu care vor si incheia contractele de sponsorizare. „I-am impartit intre ei si fiecare firma care a executat lucrari va primi banii de la sponsorul desemnat, in felul acesta primaria scapând de obligatia de a trece sumele prin consiliu. Contractele vor fi semnate, insa doar dupa ce Directia Tehnic, Investitii si Gospodarire Comunala va verifica realitatea sumelor inscrise in devizele de lucrari. In total este vorba despre aproximativ 1,6 miliarde de lei“, a declarat directorul economic al primariei, Nicolae Pascu.


Sponsorizare dupa posibilitati


Conform impartirii de la masa negocierilor, firma de constructii Recon SA va primi 440 de milioane de lei direct de la sponsorii Ancorad si Erpia, GIP va primi 400 de milioane de lei de la Domarcons, SC Dublutric SRL va deconta lucrari de 200 de milioane de la TCIF si Connex, RAADPFL, regia primariei, va fi sponsorizata cu 230 de milioane de catre SDP Craiova, sucursala a STP Bucuresti, firma cazuta la un moment dat in dizgratia actualei conduceri a primariei. De asemenea, SC Popeci SA va fi sponsorizata cu 110 milioane de lei de catre Cimoret, Alproplast din Slatina va primi peste 150 de milioane de la Uti, aceasta din urma contribuind cu bani si la Construct SCM, care a cheltuit pentru lucrari din fonduri proprii aproximativ 50 de milioane de lei. Totodata, Oz Maraton va achita in locul primariei factura de 64 de milioane de lei pe care SC Mighty Prod SRL o avea de incasat de la municipalitate. Pe lista de asteptare cu firmele care doresc sa contribuie s-au mai inscris Ardaf, Constructii Feroviare si Petrotrading, reprezentantii acestora sustinând ca nu au avut aprobarea sefilor pentru a avansa o suma cu titlu de sponsorizare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS