15.6 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalCDR Oltenia „a uitat“ sa aleaga sediul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala

CDR Oltenia „a uitat“ sa aleaga sediul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala

Presedintii consiliilor judetene din Vâlcea, Olt, Gorj, Mehedinti si Dolj nu au hotarât care va fi noul sediu al Agentiei pentru Dezvoltare Regionala (ADR) Sud-Vest Oltenia. Dupa câteva ore de discutii furtunoase, acestia au stabilit sa se intâlneasca din nou luna viitoare.


Consiliul pentru Dezvoltare Regionala (CDR), din care fac parte cei cinci presedinti de consilii din regiune, s-a intrunit pe 30 ianuarie la Craiova pentru a stabili locul unde ADR Oltenia isi va muta birourile. Câtiva presedinti de consilii judetene au propus insa CDR sa mute sediul Agentiei in judetele pe care le conduc, deoarece ei au cladiri disponibile. „Dupa ce la intâlnirea cu Anca Boagiu, ministrul integrarii europene, de la Bucuresti, la inceputul lunii ianuarie, presedintele CJ Vâlcea a propus mutarea ADR la Vâlcea, acum presedintele CJ Olt a spus ca el are o cladire disponibila pe care o poate da in administrare Agentiei. Si presedintele CJ Gorj ar fi dispus sa preia ADR. Dar, indiferent ce s-ar intâmpla, agentia nu se va muta de aici, deoarece Craiova va fi capitala regiunii Oltenia, fie ca asta le convine sau nu celorlalti presedinti de consilii judetene“, a spus Ion Prioteasa, presedintele Consiliului Judetean (CJ) Dolj.


CDR raspunde la scrisori si asteapta fonduri UE


Dupa câteva ore de discutii, CDR a hotarât ca mai intâi sa raspunda unei scrisori trimise de Ministerul Integrarii Europene (MIE), prin care i se solicita ADR sa precizeze daca actualul sediu ii este de ajuns, cum isi va esalona cele 71 de angajari pe care trebuie sa le faca in acest an si daca are in vedere preluarea unui alt spatiu. „Luna aceasta, Marilena Bogheanu si Dumitru Buse, presedintele CJ Vâlcea si al CDR, vor merge la Bucuresti pentru a vedea daca MIE a reusit sa obtina fonduri de la Uniunea Europeana, pentru construirea de sedii ADR, deoarece si celelalte sapte agentii din tara se confrunta cu aceeasi problema. Construirea unui nou sediu pe un teren de 492 mp pe strada Oltet, nr. 32 ar costa 20 de miliarde de lei si ar dura aproximativ un an si jumatate, timp in care ADR Oltenia isi poate muta birourile la Caminul Energetic sau la fosta Scoala speciala «Regina Maria»“, a explicat Prioteasa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS