22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024

Ultima ora

Potrivit ultimelor estimari de aseara, din jurul orei 19.00, explozia de la punctul termic din cartierul Lapus a lasat fara caldura, apa calda si curent electric 926 de apartamente. Lucratorii de la Electrica au declarat ca au remediat toate defectiunile din jurul orei 16.00, dar nu au putut furniza curent apartamentelor pentru ca muncitorii de la Distrigaz lucrau in zona. In schimb, Gheorghe Nedelescu, viceprimarul Craiovei, le-a promis locatarilor din blocurile U7, U9 si U1 ca vor avea curent in jurul orei 21.00, dar despre caldura si apa calda nu se putea vorbi.


De asemenea, ultimele date arata ca au fost afectate de suflul exploziei opt blocuri – U9, U1, U2, O8, O7, O6, A19 si N21 si 30 de masini. Locatarii care au ramas fara tocarie si nu au avut posibilitatea sa si-o repare au fost ajutati aseara cu 2.000 de metri patrati de geam adus de la Buzau. „Oamenii trebuie sa-si ia ramele din tocarie si sa le duca la Cooperativa «Constructorul», unde le sunt puse geamuri. Cei care si-au reparat tocaria pe cheltuiala lor au posibilitatea sa-si recupereze banii daca vin cu bonul la primarie“, a declarat Gheorghe Nedelescu.


Dan Ibinceanu, barbatul ranit in explozie, era internat, aseara, la ora 19.00, la Terapie Intensiva. Medicii au declarat ca este in viata, iar starea sa nu s-a modificat semnificativ in ultimul timp.


Conform ultimei ipoteze, explozia s-a produs ca urmare a unei infiltratii de gaze in subsolul punctului termic. Se pare ca in acea zona conductele de gaz sunt amplasate in paralel cu sistemul de canalizare. O fisura la o conducta de gaz ar fi facut ca metanul sa se scurga in canalizare si de acolo sa ajunga in subsolul punctului termic, dar si al blocurilor din zona. De aici nu a mai fost decât un pas pâna la producerea nenorocirii.


Nedelescu, adevaratul primar


Viceprimarul Gheorghe Nedelescu a fost ieri la inaltimea unui primar. In timp ce seful sau, Antonie Solomon, se plimba prin tinuturile insorite ale Italiei, Nedelescu a stat in frig de dimineata pâna seara alaturi de lucratorii de la Distrigaz, s-a interesat de soarta oamenilor loviti de nenorocire si a incercat sa rezolve cât mai repede problemele legate de lumina si caldura din apartamente. L-a primit de unul singur pe primul-ministru Tariceanu, care a taxat subtil lipsa lui Solomon, iar spre seara le-a oferit oamenilor rebegiti de frig in propriile apartamente mâncare calda si apa minerala. Desi a fost informat telefonic de Nedelescu despre dezastrul din Craiova, pe Aurica l-a lasat rece drama oamenilor care l-au votat primar. Din câte se pare, vicele Nedelescu ii da clasa la acest capitol.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII