19.5 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalScoala nr. 37, afectata in proportie de 80%

Scoala nr. 37, afectata in proportie de 80%

Explozia punctului termic din cartierul craiovean Lapus, de ieri-dimineata, a afectat pe lânga blocurile din vecinatate si unitatea de invatamânt din zona, Scoala nr. 37 „Mihai Eminescu“. Potrivit conducerii institutiei de invatamânt, scoala a fost afectata in proportie de 80%, la orele diminetii unitatea de invatamânt aratând ca dupa cutremur. „Este un dezastru. Scoala a ramas fara geamuri si fara usi. Suflul exploziei a actionat ca un curent prin scoala, iar tocaria si usile au fost transformate in suvite de lemn. Toate geamurile s-au spart, iar in jurul usilor au aparut fisuri. Pagubele au fost estimate la aproximativ doua miliarde de lei“, a spus Silvia Cârtu, directoarea Scolii nr. 37 „Mihai Eminescu“. De asemenea, managerul scolii a solicitat reprezentantilor autoritatilor locale prezenti la fata locului si o analiza amanuntita la structura de rezistenta a imobilului. „Chiar daca scoala noastra este tânara, aici invata 820 de elevi. Nu ne putem permite ca dupa un asemenea dezastru sa nu executam si o expertiza tehnica. E vorba de copiii nostri“, a declarat Silvia Cârtu.


Cursurile au fost suspendate pentru doua zile


La unitatea de invatamânt din Craiova s-a format o celula de criza care a decis impreuna cu reprezentantii autoritatilor locale si ai Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Dolj suspendarea cursurilor timp de doua zile (ieri si astazi). „Am decis suspendarea cursurilor timp de doua zile. Fara usi, geamuri, caldura si lumina copiii nu mai pot invata in aceste clase. Am primit si aprobarea Ministerului Educatiei si Cercetarii (MEC), care a permis ca aceste zile pierdute sa fie incluse in programul de recuperare“, a precizat Diana Busoi, inspector scolar general al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Dolj si membru al Inspectoratului Teritorial pentru Situatii de Urgenta. De asemenea, inspectorul general a adaugat ca, de luni, in cazul in care scoala nu va fi echipata cu geamuri, cei 820 de elevi din ciclul primar si gimnazial isi vor relua cursurile in felul urmator: „De luni, daca scoala nu va fi gata, clasele I-IV vor functiona la Scoala nr. 37 «I.D.Sârbu», iar elevii de la gimnaziu vor fi preluati de Grupul Scolar Industrial „Stefan Odobleja“, a concluzionat inspectoarea.


Pagube materiale si la Caminul 10


De suflul deflagratiei nu a scapat nici Caminul studentesc nr. 10 din cartierul Lapus. Tudor Cocos, administratorul de camin, a spus: „Partea din fata a cladirii, de la parter si pâna la etajul cinci, a fost complet distrusa. Geamurile au zburat ca o foita de ceapa. Bine ca nu sunt victime din rândul studentilor. Geamurile se pun, dar viata nu ti-o mai da nimeni“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII