19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoua persoane au ajuns la spital

Doua persoane au ajuns la spital

Doua dintre victimele exploziei produse ieri- dimineata la un punct termic din cartierul craiovean Lapus au ajuns la Spitalul de Urgenta Craiova. Este vorba de Dan Ibinceanu, de 44 de ani, care lucra la punctul termic unde s-a produs deflagratia, si Marin Lupu, de 44 de ani, locatar al blocului O 6.


Dan Ibinceanu a fost internat la Clinica Anestezie Terapie Intensiva (ATI) a spitalului. Din spusele cadrelor medicale, barbatul are arsuri de gradul II si III pe 80% din suprafata corpului si este intr-o stare critica. „Barbatul internat la ATI este in stare foarte grava, dar atâta timp cât este in viata, exista intotdeauna o sansa. Nu putem sa dam in acest moment un verdict, chiar daca starea lui este critica. L-am vizitat in jurul prânzului si era constient si linistit, fapt care ne da sperante“, a declarat Cristina Calangiu, director general al Spitalului de Urgenta Craiova.


Ars de flacara din baie


Si Marin Lupu a suferit arsuri de gradul II si III, in urma flacarii care s-a aprins in baia apartamentului sau situat la parterul blocului O 6 din cartierul Lapus. Fata de primul, Lupu are arsuri pe o suprafata mai mica a corpului, de numai 20%. Flacara care s-a aprins probabil de la o punga de gaze i-a cuprins mâinile, zona fetei si a bazinului, inclusiv organele genitale. Craioveanul povesteste ca in acel momentul era cu intreaga familie acasa, sotia si doua fete de 18, respectiv 24 de ani, si dormeau, data fiind ora la care s-a intâmplat tragicul accident. „Am simtit prin somn ca se clatina tot blocul, ca si cum ar fi fost cutremur, si s-a auzit o bubuitura puternica, urmata de o flacara mare. In acel moment geamurile de la ferestre s-au facut tandari si s-au imprastiat in toata camera. Ne-am trezit speriati, dar nu mai era lumina. Nu vedeam nimic in jur de bezna ce era. Ca sa ne dumirim am aprins o lumânare. Nu ne-am dus afara ca ne era si teama. Peste tot erau cioburi si un frig groaznic, am luat fetele si am trecut in sufragerie, ca acolo nu se sparsesera geamurile. Cine sa mai doarma. Catre dimineata, fetele au inceput sa se pregateasca sa mearga la scoala cea mica, iar cea mare la facultate“, spune Marin Lupu. Barbatul sustine ca din momentul in care a explodat punctul termic si pâna s-a produs incidentul din locuinta lui s-a tot plimbat cu lumânarea prin casa, dar nu s-a intâmplat nimic. „Nu stiu cum s-a intâmplat, ca daca era de la gaze, de ce nu s-a aprins de la inceput, ca tot am umblat prin casa cu lumânarea aprinsa? Aragazul era oprit de seara, iar eu nu am centrala. Numai când ajunsei la baie izbucni o flacara care ma cuprinse peste fata si mâini. Dar atât, nici o explozie, nimic. Toti ai mei erau in casa si nu au avut de suferit. Acum ma gândesc ca ar putea fi si de la gaze, ca miercuri seara mirosea rau de tot si i-am spus si sotiei ca prea este miros puternic si Doamne fereste sa nu se intâmple ceva“, povesteste Marin.


Salvat de jandarmi si un echipaj SMURD


Craioveanul a fost scos din casa de jandarmi si de un echipaj de la SMURD, care i-au acordat primele ingrijiri medicale si l-au transportat de urgenta la spital. „In jurul orei 7.10, s-a auzit o explozie la unul dintre blocuri. M-am dus acolo cu doi jandarmi si un echipaj de la SMURD. Am intrat si am gasit acolo un cetatean care luase foc. L-am scos din baie, iar cei de la SMURD i-au acordat primul ajutor. Pâna sa plece cu ambulanta striga: «Nevasta mea, fetele mele ce fac ?». Sotia si cele doua fiice nu au patit insa nimic. Una dintre fete a fost atât de socata incât a iesit desculta din casa. Nu a mai vrut sa intre decât dupa ce am insistat de foarte multe ori“, a declarat mr. Constantin Florea, adjunctul comandantului Gruparii Mobile de Jandarmi Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS