11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljUn doljean a murit din cauza gerului

Un doljean a murit din cauza gerului

Dupa ce a fost gasit inghetat intr-o scara de bloc, un barbat din Filiasi a decedat marti la spitalul din localitate, fiind una dintre cele 27 de victime ale gerului care s-a abatut peste tara noastra.


Un barbat din Filiasi a ajuns la spital marti, in stare de soc hipotermic, dar, in ciuda eforturilor medicilor, nu a putut fi salvat. Vasile Saracin, de 44 de ani, a fost gasit marti, in jurul orei 18.00, in scara unui bloc din Filiasi, de catre locatarii imobilului, care au chemat salvarea. Barbatul a fost transportat la spitalul din localitate, unde a decedat, desii doctorii au depus toate eforturile pentru resuscitarea sa. Oamenii legii nu au suspiciuni in legatura cu cauza mortii lui Vasile Saracin si au declansat o ancheta pentru a stabili conditiile in care acesta si-a pierdut viata. Barbatul este prima persoana care moare din cauza frigului in judetul Dolj, fiind una dintre cele 27 de victime ale gerului naprasnic care s-a abatut peste tara noastra. Majoritatea deceselor au fost cauzate de insuficienta cardio-respiratorie, de consumul de alcool sau de stop cardio-respirator.


Recomandari ale DSP Dolj


Având in vedere temperaturile scazute inregistrate in ultimele zile, precum si prognoza meteo pentru urmatoarele zile, DSP Dolj aduce la cunostinta bolnavilor cronici, indeosebi a celor cu afectiuni cardiace, afectiuni ale aparatului respirator si circulator, astm bronsic, bronsite cronice, ca in aceasta perioada se impune respectarea urmatoarelor recomandari: evitarea pe cât posibil a iesirilor in aer liber – indeosebi dimineata si seara, consumarea de lichide calde in cantitati mai mari decât de obicei, folosirea de imbracaminte si incaltaminte adecvate pentru mentinerea temperaturii corporale. De asemenea, DSP recomanda evitarea consumului de bauturi alcoolice, care favorizeaza pierderea de caldura de catre organism si prezentarea de urgenta la medicul de familie sau la spital in cazul amplificarii simptomatologiei bolii de care suferiti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS