10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSursele de alimentare cu apa, pazite sa nu inghete

Sursele de alimentare cu apa, pazite sa nu inghete

Gerul din ultimele zile a dat mult de furca gorjenilor. La primele ore ale diminetii de ieri, termometrul arata minus 25 de grade. La aceasta temperatura, putine autoturisme au mai pornit, soferii fiind nevoiti sa mearga la slujbe cu mijloacele de transport in comun sau pe jos. Dar si circulatia troleibuzelor din municipiul Târgu Jiu a fost pusa in pericol din cauza frigului. In jurul orei 4.00, atunci când troleibuzele au fost scoase pe traseu, reteaua electrica a cedat, cablul rupându-se in mai multe locuri. Pâna la urma, defectiunile au fost remediate, iar transportul in comun s-a desfasurat in mod normal.


250 de lucratori ai Primariei Târgu Jiu si ai Directiei de Servicii Comunale, care muncesc in aer liber, au primit ieri ceai fierbinte, iar maturatoarele nu au mai inceput lucrul la ora 2.00, asa cum se intâmpla de obicei, ci la ora 4.00. De asemenea, pentru a evita oprirea alimentarii cu apa a municipiului Târgu Jiu, echipe de muncitori lucreaza in permanenta la sursele de apa, unde sparg sloiurile de gheata formate in bazinele de captare.


70 de contoare de gaze au fost inlocuite


Multi locatari care stau la parterul blocurilor s-au pomenit ieri-dimineata cu instalatia de apa inghetata. „M-am trezit toata noaptea sa dau drumul la apa, ca sa nu inghete conducta, dar degeaba, pentru ca dimineata era inghetata si nu mai aveam apa la robinet. A trebuit sa cobor in subsol si sa incalzesc conducta, pentru a circula apa“, a declarat un locatar de la parterul unui bloc din cartierul 23 August.


Si societatea de distribuire a gazelor, DISTRIGAZ, s-a confruntat cu numeroase probleme cauzate de gerul naprasnic. Echipele de interventie au facut fata cu greu numarului mare de solicitari, deoarece 70 de contoare de gaze au cedat si a trebuit sa fie inlocuite.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS