14.5 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSoft inchiriat cu... 350 de milioane pe luna

Soft inchiriat cu… 350 de milioane pe luna

Noua conducere a Spitalului Judetean de Urgenta Craiova a inceput sa dea de urma contractelor incheiate in conditii discutabile de fostii directori ai unitatii sanitare. Un astfel de contract vizeaza inchirierea fara nici o licitatie, contra unor sume consistente, a programului de calculator care permite gestionarea intregii activitati din spital.


„Spitalul de Urgenta Craiova are contract cu firma INFOWORLD de aproape patru ani. In luna decembrie 2005, când am fost numita director, eu am gasit incheiat acest contract de inchiriere a softului respectiv, in care se stipuleaza ca acesta se poate prelungi cu acordul ambelor parti si nu mi se pare normal. Pâna in iunie 2005 s-au platit 350 de milioane de lei pe luna, iar de atunci spitalul nostru plateste 150 de milioane pe luna pentru aceste programe. Este vorba de noua module, din care, momentan, noi folosim doar opt si fara de care nu ne putem desfasura activitatea. Numai ca pe acest an nu s-a semnat contractul, deoarece consider ca pretul cerut de firma respectiva este prea mare. In plus, normal mi se pare sa se organizeze o licitatie pentru obtinerea acestui soft“, a declarat dr. Cristina Calangiu, director general al Spitalului de Urgenta Craiova. Calangiu a mentionat ca, in România, aproximativ 70 de spitale folosesc acest program informatic, iar in Craiova softul amintit mai este utilizat de Spitalul Municipal „Filantropia“ si Spitalul CFR.


Fostul director administrativ, Petre Iordache, a declarat ca nu stie nimic despre contractul respectiv, iar fostul director general, conf. dr. Florin Petrescu, nu a putut fi contactat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII