22.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocal300 de familii din Motru au stat o zi in frig

300 de familii din Motru au stat o zi in frig

300 de familii din municipiul Motru au ramas o zi fara caldura, din cauza datoriilor mari pe care le au catre furnizorul de agent termic, UATAA. Conducerea societatii a luat masura sa sisteze luni, 23 ianuarie, furnizarea caldurii pentru apartamentele de pe 15 scari, care au cele mai mari datorii. „Datoriile locatarilor de pe o singura scara sunt de sute de milioane de lei. A fost un avertisment ca trebuie sa-si achite datoriile“, a spus Ilie Scinteie, directorul UATAA. Datoriile asociatiilor de locatari din Motru sunt de 83 de miliarde de lei, iar primaria are de platit pentru caldura furnizata unitatilor de invatamânt 28 de miliarde de lei si inca sase miliarde de lei pentru spital.


UATAA are datorii mari catre furnizorii de combustibili


UATAA este in pericol de a-si inceta functionarea si de a intrerupe astfel furnizarea de agent termic din cauza datoriilor pe care le are catre furnizorii de combustibili. Centrala functioneaza pe carbune si pe pacura. In prezent, centrala produce agent termic doar pe baza de carbune, pentru ca furnizarea de pacura a fost intrerupta din cauza datoriilor de peste doua miliarde de lei. UATAA mai are datorii de 44 de miliarde de lei catre SNLO pentru carbunele livrat, fiind chiar actionata in judecata pentru plata restantelor. SNLO nu a intrerupt furnizarea de carbune pentru ca Motru este o zona cu multe probleme sociale, unde locuiesc mineri si ortaci disponibilizati.


Conducerea UATAA spune ca tarifele practicate sunt unele dintre cele mai mici din tara. De exemplu, la un apartament de doua camere, apa calda si caldura costa 1,5 milioane de lei pe luna, iar la un apartament de trei camere ajunge la doua milioane de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS