13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocal„Colegi“ la furat si in celula

„Colegi“ la furat si in celula

Doi mehedinteni care si-au petrecut o buna parte din viata prin celulele penitenciarelor din România au fost prinsi la furat de politistii din Simian.


Ion Vladila, de 67 ani, din Drobeta Turnu Severin, a stat dupa gratii aproape 12 ani, pentru mai multe furturi din casele oamenilor. Gheorghe Dragut, din comuna Simian, mai mic cu 20 de ani decât colegul sau, a fost si el inchis sase ani, tot pentru furt.


Viata celor doi a avut un singur sens – „sa fure“. Povestile de viata ale celor doi oameni certati cu legea sunt aproape identice: mai multe infractiuni, dosare, tribunal si, in final, la inchisoare.


Unul gainar, altul hot respectat


Gheorghe Dragut a fost dupa gratii de patru ori, prima data doi ani pentru furtul unor tevi de irigat din aluminiu. A doua fapta, 3,5 ani, pentru ca a furat zece pomi fructiferi dintr-o piata din Severin. In 2004 a ajuns inapoi in celula pentru inca un an, dupa ce a furat, de foame, trei gaini. „Am furat de foame, de prost si am ajuns un ratat. Gainar de meserie“, a declarat Gheorghe.


Colegul sau de celula, Ion Vladila, client vechi al inchisorilor din România, a ajuns la puscarie prima data inainte de ’89. Furt greu, la Constanta: „Am furat mult aur si bani din casa unui bogatas, am stat putin la zdup, am iesit afara cu un decret“.


Hotul s-a mutat in Mehedinti, a mai dat câteva lovituri, dar cea mai insemnata s-a inregistrat in urma cu citiva ani. „Am spart casa Laviniei Milosevici, de la Eselnita, si am furat 12 medalii si o distinctie de la regina Angliei. Doream sa merg in Germania sa le vând, nu am mai apucat ca m-au saltat gaborii. Am gasit in casa si arme de foc si gloante, dar nu m-am atins de ele“.


Dupa ce a iesit din penitenciar, a mai dat lovituri „productive“, care i-au pus familia la punct cu casa, masa si ce ii mai trebuia. „Fie vorba intre noi, eu nu sunt de lucruri marunte. Am cumparat doua apartamente, i-am aranjat pe cei trei copii. A fost bine, nu am fost gainar“, a declarat multumit Ion Vladila.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS