12.9 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalCalatoria cu RAT, mai scumpa

Calatoria cu RAT, mai scumpa

Pretul unui bilet de calatorie cu mijloacele de transport in comun ale Regiei Autonome de Transport (RAT) Craiova va fi din luna februarie de 12.000 de lei. Persoanele care vor achizitiona insa tichetul de la conducatorul auto va trebui sa scoata din buzunar inca 500 de lei. In ceea ce priveste abonamentul pentru un traseu, acesta va ajunge la 350.000 de lei, iar cel nenominalizat, cu ajutorul caruia se poate circula pe orice traseu, va costa 900.000 de lei.


Virgil Boboc, directorul RAT Craiova, a precizat ca majorarea se impune ca urmare a cresterilor de pret inregistrate, in special, la combustibil.


„Noi nu am mai marit tariful biletelor din luna aprilie 2005, desi au fost cresteri semnificative de pret la materialele pe care le folosim. In unele orase, cum ar fi Timisoara sau Constanta, se practica acest tarif inca de la inceputul lui 2005. Am facut un calcul in urma caruia am stabilit ca veniturile obtinute pe kilometru lucrat sunt mai mici decât cheltuielile realizate. Prin aceasta scumpire incercam sa eliminam orice pierdere care ne impiedica sa realizam profitul estimat“, a declarat Boboc.


Propunerea RAT Craiova va fi supusa aprobarii Consiliului Local Craiova marti, 31 ianuarie, consilierii urmând sa hotarasca daca noile preturi vor intra sau nu in vigoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII