10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalLa 13 ani a câstigat trofee si a jucat intr-un film muzical

La 13 ani a câstigat trofee si a jucat intr-un film muzical

Cristian Gorun Sanda are doar 13 ani si este unul dintre talentele muzicale pe care Palatul Copiilor din Craiova le-a facut remarcate atât in tara, cât si la festivaluri internationale. Datorita vocii sale deosebite a fost ales sa faca parte din distributia unui film muzical…


Cristian Gorun Sanda este un adolescent de numai 13 ani, elev in clasa a VI-a. In ciuda talentului interpretativ deosebit, este extrem de modest si timid. Baiatul a avut sansa ca invatatoarea lui din clasele primare sa ii descopere vocea deosebita, iar la insistentele acesteia parintii sa il inscrie la Palatul Copiilor, la clasa de muzica usoara a profesorului Iliuta Dumitru. Dupa aproximativ doi ani de munca, Cristian a inceput sa participe la concursuri nationale de interpretare. Initial a participat, alaturi de alti 80 de copii, la concursul national „Micul Artist“, unde a obtinut locul I. „Apoi am participat la festivalul «Delfinul de aur» de la Navodari, unde in primul an am obtinut premiul special al juriului, iar in al doilea an premiul II. Apoi am câstigat premiul I la Festivalul National «Stelele Pucioasei». Dupa aceste premii, am avut sansa sa câstig trofee la toate festivalurile la care am participat: «Glasul Sperantelor» de la Techirghiol, «Festivalul Tineretii» de la Bucuresti (concurs international), «Mamaia Copiilor». M-am inscris apoi la preselectia nationala Eurovision, unde am ocupat locul II, apoi la Festivalul International «Stelele Dunarii» si Festivalul National «Mihai Eminescu» am obtinut trofee“, a spus copilul.


„Eminescu“ i-a adus patru trofee


O realizare recenta a lui Cristian Gorun Sanda este participarea ca actor in filmul muzical „Mulineta Rosie“, alaturi de nume importante ale scenei românesti. Pelicula a fost filmata in Constanta, baiatul fiind ales in urma unei preselectii drastice la care au participat copii talentati din toata tara. „Am jucat in film alaturi de Jean Constantin si alti actori celebri. A fost o experienta extraordinara pentru mine, de care sunt foarte mândru. Filmul a fost deja difuzat pe posturile nationale de televiziune“, a spus Cristian.


Desi isi petrece zilnic nenumarate ore repetând in sala de muzica, alaturi de profesorul sau, adolescentul isi dedica restul timpului studiului pentru scoala. Este unul din cei mai buni elevi la invatatura.


Se mândreste cu faptul ca un compozitor celebru, Nicolae Caragea, a avut „curajul si increderea“ sa ii dea piese deosebite, cu care a avut sansa sa câstige numeroase trofee, doar cu piesa „Eminescu“ câstigând patru trofee.


Desi a câstigat majoritatea trofeelor in festivalurile la care a participat, adolescentul a fost recompensat in general cu premii modice. Din banii obtinuti parintii i-au cumparat lui Cristian o orga, deoarece, in afara talentului vocal, baiatul cânta deosebit la pian.


Este in clasa vedetelor


Cel care il indruma pe adolescent in cariera muzicala este profesorul Iliuta Dumitru, unul dintre profesorii Palatului Copiilor din Craiova, care a adus nume celebre pe scena româneasca si internationala. „Dupa numai doi ani de când a venit la clasa mea, Cristian a trecut repede de la clasa de incepatori la cea de performanta. Am avut mari succese si satisfactii profesionale alaturi de cei pe care i-am indrumat. Dintre elevii mei care au ajuns cineva as putea aminti pe Ramona Badescu, Daniela Raduica, solista la Teatrul de Revista din Bucuresti, tineri care au ajuns celebri prin interpretare la chitara si toba de percutie in Olanda etc. Toamna se inscriu la aceasta clasa aproximativ 80 de copii, dar din pacate doar cinci dintre ei merg mai departe. In fiecare an, am marea bucurie sa imi apara câte o vedeta“, a povestit Iliuta Dumitru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS