5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocal13 aduce noroc in familia Solomon

13 aduce noroc in familia Solomon

Este o femeie modesta, munceste „cot la cot“ cu angajatii sai, „dispretuieste ipocrizia si avaritia“. Este femeia din „spatele“ primarului Craiovei, cu care formeaza un cuplu de peste 24 de ani.


Maria Solomon sau Mira, asa cum este alintata de sot si familie, este o femeie linistita, extrem de modesta, iubita atât de cunoscuti, cât si de angajati, alaturi de care isi petrece cea mai mare parte a timpului. Uraste sa iasa in evidenta, sa vorbeasca despre ea sau despre familia sa, incercând pe cât posibil sa o ocroteasca. Prefera viata linistita, departe de petrecerile mondene. Desi este o persoana care ar putea sta linistita datorita confortului financiar obtinut in timp alaturi de sotul sau, Mira Solomon continua sa munceasca la firma de familie. Lucreaza in magazin, „cu sortul in fata“, alaturi de cei 20 de angajati. Merge dupa marfa la Bucuresti, pentru a-si aproviziona magazinul. In afara serviciului, se ocupa de „toate socotelile si treburile casnice“. Mira Solomon dispretuieste „avaritia, luxul exagerat sau bijuteriile“. Singura bijuterie pe care o poarta pe mâna este verigheta… Prefera traiul la bloc, decât in impozanta vila de la Leamna.


„O cautam din priviri…“


Povestea de dragoste dintre Mira, actuala prima doamna a Baniei, si Antonie Solomon a inceput in urma cu aproximativ 25 de ani. El terminase facultatea, se angajase ca economist la ICS Metalo-Chimice Craiova, iar ea era inca studenta. „Am vazut-o prima data pe cea care avea sa imi devina sotie pe scarile Universitatii, apoi in fata salii de curs C163. Desi nu am vorbit deloc, am ramas blocat de frumusetea ei si din acea clipa am stiut ca o vreau alaturi de mine. O cautam din priviri, nu o vedeam si eram extrem de trist. Jur ca din acea zi am mers zilnic la Biserica Madona Dudu sa ma rog la Dumnezeu sa o reintâlnesc, sa imi fie prietena. In timpul liber, iubind foarte mult folclorul autentic si dansurile, eram un fel de coregraf de dansuri populare la Casa Studentilor. Intr-una din zile, impreuna cu o colega de la dansuri, am mers la Universitate. Mai târziu am aflat ca planul colegei era sa mi-o prezinte pe fie-sa. Atunci, a fost ca un facut, soarta si-a spus cuvântul, am zarit-o pe Mira in autobuz alaturi de una dintre elevele de la dans. A doua zi m-am dus croit si am intrebat-o cine era fata superba care o insotea. I-am spus categoric ca daca nu imi face cunostinta cu ea nu mai are ce cauta la dansuri… Mi-aduc aminte ca mi-a zis ca Maria este o fata cuminte, serioasa, nu e de nasul meu, ceea ce m-a enervat groaznic!“, a povestit Antonie Solomon.


Mira si Antonie Solomon s-au intâlnit pe 13 martie 1982, numar care din acea clipa le-a devenit norocos. Tânara era cazata la caminele Facultatii de Agronomie, când Antonie si-a luat inima in dinti si s-a dus s-o cunoasca. Din acea clipa au devenit nedespartiti. Plecata in vacanta in satul vâlcean Voicesti, Mira s-a trezit cu iubitul la poarta, venise special sa ii cunoasca parintii. Atunci a si cerut-o in casatorie. „Emotionata pâna la lacrimi“, tânara a acceptat sa se casatoreasca.


„Daca as avea mintea lui Iulian, as fi presedintele tarii, nu un simplu primar“


Dupa câteva luni s-au casatorit. Ea avea 23 de ani, iar el 27, „vârsta deplinei maturitati pentru un barbat, când intr-adevar stie sa-si aleaga marea dragoste“, dupa cum sustine Solomon. „Mamica si taticu“, Tanta si Mitrita Solomon, au iubit-o pe Mira din prima clipa, au sustinut-o si i-au devenit aliati. La numai un an de la nunta a venit pe lume si copilul mult dorit, Iulian. Din cele mentionate de sotii Solomon, Iulian ii seamana la caracter foarte mult Mirei, fiind „aceeasi fire linistita, calda, extrem de modest si intelept: „Copilul este sufletul nostru, este rodul dragostei noastre. Este foarte mândru de el, nu se foloseste de numele tatalui pentru a-si atinge scopurile“. Antonie Solomon sustine chiar ca daca ar avea „mintea“ lui Iulian ar fi „presedintele tarii, nu un simplu primar“.


Sotii Solomon au botezat si cununat pe toti cei care i-au rugat sa le fie nasi, atât oameni simpli, cât si colegi din primarie.


Cea mai frumoasa declaratie de dragoste la implinirea vârstei de 50 de ani


Mira Solomon este o fire linistita, „care isi exprima cu greu sentimentele“. Insa la petrecerea de 50 de ani, organizata pentru sotul sau, Mira i-a facut acestuia cea mai frumoasa declaratie. „Anul trecut, la petrecerea mea, Iulian a mers la fiecare prieten de-al meu sa-mi transmita fiecare câteva gânduri. A mers atunci si la mama lui, care mi-a facut cea mai sincera si frumoasa declaratie de dragoste pe care am auzit-o vreodata. Mi-a spus ca atunci când se duce la Biserica se roaga mai mult pentru mine decât pentru ea“, a spus cu ochii in lacrimi primarul Craiovei.


„Unde dragoste nu e, nimic nu e!“


Pentru cititorii Gazetei de Sud, tineri aflati la inceput de drum in casnicie, sotii Solomon au tinut sa ofere câteva sfaturi si urari: „Dragostea adevarata sa fie baza casniciei. Oricum tinerii se casatoresc in vremurile astea nebuloase, in care cu greu reusesc sa strabata. Trebuie sa vii cu drag acasa, acolo in cuibul familiei sa iti gasesti echilibrul si linistea sufleteasca. Parintii, cei care ti-au dat viata, bunicii, sotul si copiii sunt tot ce ai cu adevarat important in aceasta lume. Dragostea sa fie la ea acasa in familiile dumneavoastra! Apostolul Pavel spune ca unde dragoste nu e, nimic nu e. Noi va mai spunem ca unde nu exista respect si intelegere totul se duce pe apa sâmbetei… In viata sa fiti ce vreti sa fie celalalt: n-ai s-o faci mai buna, n-ai sa-l faci mai bun decât prin exemplul personal, nu prin ratiune“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU