26.7 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj„S-a intors lumea cu susul in jos“

„S-a intors lumea cu susul in jos“

La Scoala cu clasele I-IV din satul Raieti, comuna doljeana Sadova, parintii mai multor elevi din clasa I sunt nemultumiti de modul in care invatatorul Ion Dumitrescu ii pregateste pe copii. Multi oameni spun ca invatatorul nu-si face datoria de dascal si le cere copiilor din clasa I sa invete… singuri dupa carte!


Suparati peste masura de metoda de predare a invatatorului Ion Dumitrescu de la Scoala cu clasele I-IV din Raieti, comuna Sadova, parintii elevilor reclama faptul ca micutii lor merg la scoala doar ca sa se joace si nu sa invete carte, asa cum ar fi normal. „Ce s-o mai dam la deal, la vale. Copiii nostri doar cu numele vin la scoala. O sa vrea dumnealui sa se razbune pe mine, dar asta e realitatea. Domnului invatator nici nu-i pasa de ei. Am fost si eu elev pe vremea mea, dar credeti-ma ca se facea carte, nu ca acum. Stau peste drum de scoala si de câte ori ma uit, copilul meu se da pe gheata, in loc sa fie la ore“, a spus negru de suparare Nicu Cloanta, tatal unui copil din clasa I. Parintele a adaugat ca, de când se stie, invatatorul, indiferent unde preda, trebuia sa-i invete carte pe copii. „Or, la noi la scoala acest lucru nu se mai face de ani buni. Suntem oameni simpli si saraci de la tara, dar vrem si noi mai multe pentru copiii nostri. Ce sa va mai spun, s-a intors lumea cu susul in jos!“, a mai spus Nicu Cloanta.


Revolta parintilor se extinde


Prinzând curaj dupa interventia primului parinte, si alti sateni ai caror copii invata la aceeasi scoala au inceput sa-si spuna ofurile. Intervenind in discutie unii peste altii, oamenii au spus ca sunt dispusi sa scoata o data pentru totdeauna adevarul la lumina si sa faca dreptate in scoala. Cei mai multi acuzau faptul ca invatatorul Dumitrescu, in loc sa stea cu elevii la clasa, este mai tot timpul in cancelarie. „Pe domnul invatator nu-l gasesti niciodata când ai nevoie de el, iar copiii nostri isi fac de cap. Daca il cauti dimineata, inainte de inceperea orelor, nu e. In timpul programului ne e rusine sa-l deranjam… ca ne da afara“, a mentionat Mariana Cloanta, si ea prezenta la discutii. De asemenea, aceasta a motivat faptul ca pe vremea când copilul ei era la gradinita „invata“ bine, iar acum abia mai citeste pe litere. „La gradinita mergea bine. Dar in clasa lui Dumitrescu a uitat tot. Cum sa invete copilul meu daca invatatorul nu se ocupa? Intra la ore si le spune copiilor sa-si ia singuri sa lucreze din carte. Asa se invata mai nou carte in clasa I? De când a inceput scoala, o data nu i-a semnat caietul sau sa-i inceapa dumnealui prima pagina, asa cum faceau invatatorii nostri odinioara“, a completat Mariana Cloanta. Pentru a-i linisti pe parintii revoltati peste masura a fost nevoie de interventia directorului de la scoala de centru, cea cu clasele I-VIII din Sadova. Directoarea scolii, prof. Elena Ceapa, a confirmat o parte din cele spuse de parinti. „Au mai circulat astfel de zvonuri, dar nu le-am dat crezare in totalitate. Cu siguranta ca de aceasta data voi verifica activitatea invatatorului si voi lua masurile necesare. L-am crezut om de catedra si i-am dat si functie de raspundere. La acea scoala, invatatorul este un fel de directoras. L-am numit coordonator de structura. Dar se pare ca functia l-a facut sa uite de responsabilitatile de dascal“, a spus suparata directoarea Scolii cu clasele I-VIII din Sadova.


Invatatorul nu se considera vinovat


La reclamatiile parintilor, conducerea scolii l-a chemat sa ia parte la discutii si pe invatatorul incriminat de acestia. Negru de suparare, Ion Dumitrescu a spus ca nimic din ceea ce spun parintii nu este adevarat. „Domnule, oamenii de la tara sunt rai. Vor sa-ti denigreze imaginea. Sunt invatator de 28 de ani, dar oameni rai ca la Sadova nu am intâlnit“, a explicat Ion Dumitrescu.


Alt lucru care socheaza la Scoala din Sadova este modul de desfasurare a orelor de sport. Pentru a-si obtine notele la materia cu pricina, elevii sunt nevoiti sa execute exercitiile de gimnastica printre bancute si catedra. Mai grav este faptul ca micutii „lucreaza“ pe podea pe un covoras de iuta.


Masuri


Informata de acest aspect, conducerea Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Dolj a spus ca va face verificari si va lua masurile necesare. „Inspectorii de sector vor verifica si vor lua masurile cuvenite. In cazul in care cele spuse de parinti se vor dovedi a fi reale si bine fondate, cu siguranta ca vom lua toate masurile necesare…“, a spus Diana Busoi, inspector scolar general al ISJ Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU