13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTepe cu bancnote false de 50 de euro

Tepe cu bancnote false de 50 de euro

Procurorii Serviciului Teritorial Craiova din cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) au dispus trimiterea in judecata a patru persoane: Mircea Dutescu, fiul acestuia, Bratianu Bubulete, concubina tânarului, Nela Victoria Stevie, si Tatiana Margelu. Cei patru sunt acuzati de inselaciune si fals de moneda, dupa ce au plasat mai multe bancnote de 50 de euro false pe raza judetelor Dolj si Mehedinti.


Pe 22 septembrie 2004, au plecat cu masina prin comune, planuind sa ofere bancnotele false vânzatorilor de la magazinele satesti. Pentru ca oferta sa fie tentanta, s-au gândit sa ofere valuta la pret de „chilipir“, cu un curs de schimb de 40.000 de lei pentru un euro, cu 1.500 de lei mai mic decât cursul oficial.


Tepe in serie


La Balacita, oprind la magazinul SC VINCENZO SRL, Nela Stevie si Tatiana Margelu i-au spus vânzatoarei Ana Patru ca vor sa cumpere, dar nu au decât valuta. Asa au pacalit-o atât pe vânzatoare, care a luat doua bancnote de 50 de euro, cât si pe Iulian Ciobanu, care a luat si el 50 de euro.


In magazinul AF Obaciu Constantin, din satul Cleanov, comuna Carpen, i-au tras teapa vânzatorului Ion Obaciu, care, in schimbul unei bancnote false, le-a dat un pachet de tigari, niste cârnaciori, plus 1.850.000 de lei, restul la cei 50 de euro… falsi.


In satul Carpen, o noua oprire, in apropierea benzinariei EFTISTAN SRL, in cadrul careia functioneaza si barul SC CERNA PRODALCOM SRL. Contra unei bancnote false, vânzatoarea Angela Dumitru le-a dat un pachet de tigari si o sticla de lichior, plus diferenta de 1.910.000 de lei. Tot aici, Ion Titoasa, vânzatorul de la benzinarie, a platit imediat 4.000.000 de lei pentru doua bancnote de 50 de euro. Tot false…


Figura s-a repetat in linii mari la barul SC CERNA PRODALCOM SRL. Aici, Nela Stevie si Tatiana Margelu au incercat sa-i vânda patronului, Sandica Osiac, 50 de euro. In timp ce Osiac dadea fuga in casa, pentru a lua 2.000.000 de lei, a aparut politia.


Pierdute in cimitir


Iulian Ciobanu, din Balacita, se prinsese – cam târziu – ca a primit valuta falsa si a dat fuga la politie. Agentul de politie Eugen Blehuiu n-a stat pe gânduri. A urcat in Dacia personala, l-a luat cu el pe Ciobanu si au pornit in cautarea distribuitorilor de valuta falsa. I-au ajuns din urma in Carpen. Vazându-l pe politist, Mircea Dutescu a simtit pericolul si i-a restituit lui Ciobanu suma de 2.000.000 de lei. Bancnota falsa de 50 de euro nu i-a fost insa inapoiata, ci a fost inmânata politistului. In acest timp, dându-si seama ca o cam incurcasera, Nela Stevie si Tatiana Margelu au rupt-o la fuga. S-au ascuns in cimitir, unde politistii nu au reusit sa le dea de urma, din cauza intunericului. Oamenii legii s-au „multumit“ insa cu Mircea Dutescu si fiul acestuia, Bratianu Bubulete. Acum, toti cei patru va trebui sa dea socoteala in fata judecatorilor cu privire la bancnotele false de 50 de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS