5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Scurte stiri

Directorul general al SNLO s-a facut liberal


Presedintele PNL Gorj, Dan Ilie Morega, a anuntat ieri in cadrul unei conferinte de presa ca directorul general al Societatii Nationale a Lignitului Oltenia s-a inscris in PNL inca din luna noiembrie a anului trecut. Morega nu este multumit si i-a cerut lui Ionel Mantog, presedintele PD Gorj, sa fie analizate toate functiile de conducere din SNLO si complexurile energetice, de la director general pâna la sefii de birou sau de exploatari. „Trebuie sa guvernam cu oamenii nostri, nu cu ai PSD. Degeaba sare Mantog in sus ca asociez eu PD-ul cu PSD-ul. Ei singuri se asociaza, eu doar constat“, a declarat Morega. Presedintele PNL Gorj s-a plâns in nenumarate rânduri de faptul ca liberalii nu au functii de conducere in companiile miniere si energetice de pe raza judetului Gorj. A ajuns chiar sa ameninte cu ruperea Aliantei D.A. la nivelul judetului daca Partidul Democrat prefera in continuare sa imparta posturile de conducere cu PSD, nu cu PNL. In PNL s-a mai inscris la finele anului trecut si Filimon Tiriplica, liderul sindicatului GRIMEX. (R.S.)


Directia Apelor Jiu asteapta bani de la guvern


Directia Apelor Jiu (DAJ) Craiova are nevoie de aproximativ sase miliarde de lei de la bugetul de stat pentru lucrarile de aparare impotriva inundatiilor. Costurile lucrarilor de amenajare a zonei inundabile de pe pârâul Teslui intre localitatile doljene Mischii si Teslui se ridica la un miliard si jumatate, iar pentru punerea in siguranta la priza cu barare Rovinari, din judetul Gorj, DAJ Craiova are nevoie de peste trei miliarde de lei. De asemenea, tot in judetul Gorj, DAJ trebuie sa mai efectueze si lucrari de aparare impotriva inundatiilor pe pârâul Jilt si pe afluentii acestuia, Jiltul Mic si Borascu. „Am trimis lista cu aceste lucrari la Ministerul Apelor, Padurilor si Protectiei Mediului, iar dupa aprobarea si publicarea lor in Monitorul Oficial, ministerul va organiza o licitatie pentru a desemna firma care va face aceste lucrari“, a explicat Stefan Stoica, directorul DAJ Craiova. Pentru anul 2006, DAJ are in plan si suprainaltarea digului de pe râul Jiu din zona localitatii doljene Cotofenii din Dos, iar in judetul Gorj, regularizarea pârâului Galbenu la Baia de Fier, precum si regularizarea si indiguirea râului Gilort pe tronsonul Târgu Carbunesti- Andreesti. (C.R.)


Doljul va primi bani pentru impaduriri si indiguiri


Prefectul Nicolae Giugea a facut rost de bani pentru protectia mediului inconjurator. Aflat intr-o scurta vizita la Bucuresti, pentru a prezenta bilantul Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta, prefectul a fost informat de Sulfina Barbu, ministrul apelor, padurilor si protectiei mediului, ca Doljul este inclus pe lista judetelor care vor primi bani pentru mediu. „Ministerul Apelor, Padurilor si Protectiei Mediului a primit o finantare externa de 1,6 miliarde de euro, iar judetul Dolj va primi o importanta suma de bani. Acestia vor fi folositi pentru impaduriri, refacerea digurilor, noi indiguiri si depoluarea apelor“, a declarat Nicolae Giugea. (C.R.)


19 localitati din Gorj, fara mamici


19 localitati din judetul Gorj nu figureaza cu nici o mamica in evidentele Directiei de Munca, Solidaritate Sociala si Familie (DMSSF) Gorj. Potrivit noilor prevederi legale, primariile au obligatia sa trimita la sediul DMSSF Gorj cererile pentru acordarea indemnizatiei de crestere a copilului. Vasile Piciorusi, directorul DMSSF Gorj, a spus ca 19 primarii nu au trimis pâna in prezent nici o cerere pentru acordarea indemnizatiei. Potrivit acestuia, primarii risca sa fie amendati daca nu depun solicitarile din partea parintilor. Pâna acum, la sediul DMSSF Gorj au fost depuse 2.346 de dosare, in timp ce reprezentantii institutiei asteapta sa primeasca aproximativ 3.200 de dosare. (A.I.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS