10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCopos - urmarit penal

Copos – urmarit penal

Procurorii anticoruptie au declansat urmarirea penala impotriva vicepremierului George Copos, presedintelui Loteriei Nationale, Nicolae Cristea, si a unui actionar de la Ana Electronic, Gilio Giuseppe Roza, a declarat ieri purtatorul de cuvânt al Departamentului National Anticoruptie, Livia Saplacan. Cei trei sunt cercetati pentru infractiuni economice in legatura cu relatiile comerciale intre firma Ana Electronic si Loteria Nationala.


Surse judiciare sustin ca frauda imputata celor trei ar fi estimata la un milion de euro.


In mai 2005, Parchetul National Anticoruptie anunta declansarea unor cercetari privind anumite contracte de vânzare-cumparare privind imobile din Cluj Napoca si Târgu Mures, care apartin Loteriei Nationale.


Loteria Nationala ar fi cheltuit in jur de 600 de miliarde de lei pentru a achizitiona, in Transilvania, imobile care nu pot fi utilizate insa ca sedii ale companiei. Totodata, Loteria Nationala ar fi cumparat 38 de spatii comerciale pe care ar fi urmat sa le transforme in agentii loto, tranzactiile fiind incheiate fara sa fi fost organizate licitatii, asa cum prevede legislatia in cazul institutiilor de stat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU