22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjVicepresedintele PSD Gorj vrea sa fie stramutat

Vicepresedintele PSD Gorj vrea sa fie stramutat

Eugen Vilceanu, vicepresedintele PSD Gorj si fost subprefect al judetului, vrea sa i se acorde si lui statutul de stramutat, la fel cum s-a intâmplat cu alti oameni de vaza ai judetului. Vilceanu si-a construit in comuna natala Farcasesti, satul Rosia, o vila cu doua niveluri. Cariera miniera a inaintat, iar acum casa este inconjurata numai de utilaje de scos carbune. „In dreapta si in stânga casei sunt numai utilaje. Mai am acces doar la drum. Eu vreau sa fiu stramutat, dar nu am fost contactat de nimeni. In satul Rosia mai sunt cam 50-60 de case“, a declarat Vilceanu. Potrivit acestuia, oamenii din Rosia nu pot sa isi foloseasca aparatele electrocasnice din cauza fluctuatiilor de tensiune, ca urmare a functionarii in apropiere a utilajelor miniere. Vicepresedintele PSD nu mai locuieste in casa din Farcasesti, preferând sa se mute in conacul achizitionat de fiul sau in localitatea Runcu, pentru 500 de dolari. Cladirea a fost sediul Ocolului Silvic, dar a fost revendicata in instanta si retrocedata fostilor proprietari. La putin timp de la cumparare, conacul a fost renovat si dotat cu tot ce ii trebuie. „Doar ocazional mai merg pe la casa din Rosia. Locuiesc cu fiul meu la Runcu“, a spus Vilceanu.


Noua politica a Societatii Nationale a Lignitului Oltenia este de a oferi despagubiri banesti cetatenilor care locuiesc in zonele ce urmeaza sa fie exploatate. „La inceputul anului 2005, am introdus o noua modalitate de compensare, si anume sa ii despagubim cu contravaloarea suprafetei construibile, sa le dam oamenilor bani. Aceasta inseamna sa ne vânda locuintele la valoarea de reconstructie“, a spus Tiberiu Trotea, directorul general al SNLO.


Eugen Vilceanu este nemultumit de aceasta procedura si spune ca prefera sa i se reconstruiasca locuinta: „Nu cred ca este o solutie buna. Eu prefer sa mi se reconstruiasca locuinta. Oamenii primesc bani in schimbul casei, dar unii ncau au unde sa plece, pentru ca mai dureaza pâna isi construiesc o casa noua“.


Vicepresedintele PSD si afacerile


Vicepresedintele PSD Gorj, Eugen Vilceanu, s-a imbogatit din afacerile cu statul. Familia subprefectului detine firma TREFO SRL, care are sediul in localitatea de bastina Farcasesti. Cea mai mare parte din activitatea societatii este orientata catre minerit. Astfel, firma TREFO efectueaza diverse servicii, cum ar fi vulcanizarea benzilor transportoare, catre exploatarile miniere. Inainte de a se ocupa numai de propriile afaceri, Vilceanu a ocupat functia de director economic al societatii AMORIM. Prin diferite metode, mai multe utilaje de la AMORIM au ajuns pâna la urma la firma TREFO, lucru recunoscut si de liderul PSD. Eugen Vilceanu este asociat si la firma ROMINEX, care, la fel, desfasoara lucrari pentru minerit. Fostul subprefect spune ca averea sa s-a subtiat de când a plecat din administratie, in sensul ca o parte din actiunile pe care le detinea la ROMINEX le-a cedat fiului sau.


Statutul de stramutat, la moda in Gorj


Si alti oameni de vaza ai judetului au beneficiat de statutul de stramutat si s-au ales cu vile in cartierul Primaverii din Târgu Jiu. Printre acestia se numara: Ion Calinoiu, presedintele Consiliului Judetean Gorj, fata de care Parchetul Gorj a dat solutia de neincepere a urmaririi penale, Ion Vulpe, fostul director general al SNLO, Ionel Mantog, secretar de stat in cadrul Ministerului Economiei si Comertului, Marin Condescu, liderul de sindicat al minerilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS