15.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPrimarul din Slatina vrea o Hora a Unirii de record mondial

Primarul din Slatina vrea o Hora a Unirii de record mondial

Zilele Slatinei, sarbatorite pentru prima data in aceasta perioada a anului, vor cuprinde manifestari pentru toate gusturile. Edilii Slatinei au pregatit pentru perioada 20 – 24 ianuarie fel de fel de gale si au invitat trupe si interpreti. Pe 24 ianuarie, primarul Darius Vâlcov ii cheama pe slatineni, in numar mare, la o Hora a Unirii de proportii uriase, in incercarea de a institui un nou record la nivel mondial.


De-a lungul celor patru zile, mai toate institutiile de cultura din oras, si nu numai, vor organiza expozitii, concursuri, expuneri, simpozioane etc. Primaria Slatina va pregati pentru prima zi, 20 ianuarie, un pavilion cu 800 de locuri, prevazut cu sistem de incalzire, care va fi montat in fata Palatului de Justitie. In prima seara se va organiza aici „Gala Campionilor“, in cadrul careia vor fi premiati 150 de elevi si sportivi care in 2005 au obtinut rezultate de exceptie la concursurile nationale si internationale. Premiile insumeaza 300 de milioane de lei vechi, inmânarea diplomelor si a premiilor fiind intrerupta de interventia artistilor locali. Seara se va incheia cu un recital Class. Accesul se va face pe baza de invitatii, care pot fi procurate in aceste zile din cele câteva puncte amenajate in oras, cel mai important fiind cel de la Fântâna Sperantei.


„Gala Superlativelor“, cu decernarea titlurilor de cetatean de onoare


„Gala Superlativelor“ este manifestarea organizata sâmbata, 21 ianuarie. Invitati vor fi: Mirabela Dauer, Ovidiu Komornik, Alexandru Arsinel, Stela Popescu, Pro Consul. Vor fi desemnati primii trei slatineni cu merite deosebite, vor fi premiate cele mai bune firme, primarul Darius Vâlcov isi va prezenta raportul pentru un an si jumatate de mandat, se vor acorda titluri de cetatean de onoare persoanelor care s-au remarcat… Desi vor fi mai multe titluri, primarul Darius Vâlcov a tinut sa precizeze doua dintre persoanele care le vor primi: Zoltan Erdei si Horia Colibaseanu, primul, un arbitru cunoscut in toata tara, decedat in toamna trecuta, celalalt, alpinistul slatinean care la inceputul acestui an a cucerit un important vârf.


Balul Majoratului se lasa cu certificate


Tinerii care au implinit, in 2005, 18 ani si care vor fi de acord sa vina la spectacolul organizat de municipalitate intr-o discoteca slatineana vor primi, in cadrul Balului Majoratului, certificate de majorat. Ei si invitatii lor se vor distra alaturi de trupa Voltaj.


Tot duminica, la Casa de Cultura a Sindicatelor, in sala de spectacole, iubitorii de teatru vor putea sa vada piesa „O noapte furtunoasa“, cu actorii Teatrului National Bucuresti. Invitatiile, ca si la celelalte spectacole, se pot procura in punctul de la Fântâna Sperantei.


„Seniorii Cetatii“, un spectacol pentru vârstnici


Pe 23 ianuarie 2006, primaria organizeaza un alt spectacol pentru cei mai vârstnici dintre slatineni. „Seniorii Cetatii“ se vrea un spectacol de care invitatii sa-si aminteasca, motiv pentru care fiecare participant de vârsta a treia va primi si un mic dar la plecarea din sala. Evenimentul va avea loc tot in pavilionul amenajat in fata Palatului de Justitie, iar pe scena vor urca: Romica Tociu si Cornel Palade, Cristina si Benone Sinulescu. Cuplurile care in 2005 au implinit 50 de ani de viata in doi vor fi premiate, asa cum se intâmpla inca din mandatul vechiului primar.


Hora Unirii, cu 5.000 de slatineni


Marti este, pentru edilii orasului, una dintre cele mai importante zile de pâna acum. Primarul Darius Vâlcov se asteapta, pentru aceasta zi, la atentia televiziunilor nationale si, de ce nu, chiar a posturilor straine de televiziune. Asta pentru ca au fost indeplinite formalitatile pentru inregistrarea unui nou record in Guiness Book, iar marti, 24 ianuarie, Ziua Unirii, se asteapta la Slatina un reprezentant al organizatiei americane, care ar trebui sa omologheze un nou record: cea mai lunga Hora a Unirii din lume. Aproximativ 5.000 de slatineni se spera ca se vor prinde, pentru 20 de minute, in hora care sa se intinda de la magazinul Oltul pâna la Gara Slatina. Fiecare participant va primi un ecuson, semnat si stampilat, pe care va fi mentionat un numar, ecusonul fiind „actul“ care atesta participarea. Zece dintre participanti vor primi si premii, prin tragere la sorti, in valoare de cinci milioane de lei vechi fiecare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU