10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024

Mândra satului

Intre mândrele din Predesti, Ramona este de departe cea mai frumoasa, cea mai desteapta, cea mai cuminte, cea mai, cea mai! O spun in marginea ulitei muierile si babele, acoperindu-si gura cu coltul basmalei, o gândesc predestenii in zori, când pornesc la munca, ori seara, la un paharut de tuica topit in usa crâsmei. „Bat-o norocul s-o bata, ca a facut-o ma-sa zâna de fata, pupa-i-as vârful piciorului!“, zic printre dinti si inghit cu noduri. Viseaza la ea când nu-i, o petrec cu privirea când o zaresc. Dar cel mai mult ii duc dorul, pentru ca, le place sau nu, Ramona e cam scumpa la vedere.


Desi nascuta in inima comunei, fetiscana sta mai mult la oras, la Craiova. Acasa, la Predesti, vine in vizita, la sfârsit de saptamâna sau in vacante. Asta nu o opreste insa sa ocupe de ani buni locul de frunte in topul celor mai frumoase fete din Predesti.


Casa, apartament, masina, firma…


88 – 61 – 90, 52 de kilograme si 21 de ani. Aceasta ar fi o prezentare scurta si la obiect a „frumoasei din Predesti“. Pentru un CV complet insa, putem adauga: o cheama Ramona Ionela Cirstoiu, nascuta, crescuta in Predesti, in prezent studenta, anul III la Stiinte Economice (specializarea Contabilitate) la Universitatea din Craiova.


Din vara, lucreaza ca model pentru casa de moda Ilinca. Are o sora mai mare, cam la fel de frumoasa, harnica, desteapta si cuminte ca si ea. Fericitii parinti – Marin si Firica – sunt patronii a doua „bisnisuri“ din inima comunei: un magazin general si o cârciuma cu terasa. Au doua masini – Oltcit si Dacie Papuc – care, dupa toate probabilitatile, vor intra in scurt timp in posesia celor doua codane. In afara casei parintesti aflate in mediul rural, familia Cirstoiu mai detine un apartament in Craiova, domiciliul neoficial al fiicelor. Cu o asemenea fisa de prezentare, este imposibil sa nu se intâmple intâmplarea: Ramona este chiar la vârsta maritisului. Curtezanii nu-i lipsesc, dar, spre surprinderea tuturor – chiar si a ei! – nimeni nu a cerut-o pâna acum. Mai mult: in prezent, fata nu are nici macar prieten! Aviz amatorilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII