17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDispar copii in Craiova

Dispar copii in Craiova

O fetita de 11 ani, fiica unui politist de la Sectia 3 Craiova, a disparut marti, dupa ce a plecat de la scoala. Este cea de-a doua disparitie in decurs de o saptamâna, dupa ce, pe 5 ianuarie, o adolescenta de 13 ani a disparut de acasa dupa o cearta cu familia.


Alejandra Isabelle Iovancea, eleva in clasa a IV-a la Colegiul „Carol I“, fiica unui politist de la Sectia 3, a plecat marti, in jurul orei 13.00, de la scoala catre casa, dar nu a mai ajuns. Parintii fetitei au cautat-o pe la rude si cunoscuti, dar cum nu au dat de urma ei au anuntat disparitia la Politia Municipiului Craiova. Oamenii legii au aflat de la colegii Alejandrei ca a fost vazuta plecând catre casa. De obicei, fata se ducea pe jos pâna in statia din zona Luxor, dupa care lua un autobuz catre cartierul Valea Rosie, unde locuieste. Din momentul in care a plecat de la scoala, nu se mai stie nimic despre ea. „Se pare ca mama fetitei i-a facut in aceeasi zi o vizita la scoala si a certat-o putin in fata clasei pentru un calificativ mai mic la geografie. Deocamdata, banuim ca minora nu s-a mai dus acasa, fiind suparata pe parintii ei“, a declarat scms. Cristinel Ciocoiu, seful Serviciului de Investigatii Criminale. Aurelian Iovancea, tatal fetitei, a reusit, printre lacrimi, sa povesteasca despre cele intâmplate marti: „Când am ajuns ieri acasa, pe la 16.30, mi-a spus sotia ca Alejandra nu a ajuns pâna la ora aceea. Stiu ca sotia mea a fost la scoala, ca sa vada cum ii merge, a discutat cu o profesoara si cred ca a certat-o un pic. Am cautat-o peste tot, dar nu am gasit-o si am anuntat politia“.


Doua disparitii intr-o saptamâna


Politistii scotocesc Craiova si imprejurimile, sperând sa o gaseasca si pe Raluca Madalina Iancu, de 13 ani, din localitate, eleva in clasa a VII-a la Liceul „Petrache Triscu“, care a disparut de acasa pe 5 ianuarie. „Am primit sesizarea pe 9 ianuarie, dar am aflat ca tânara nu venise acasa de pe 5 ianuarie. Se pare ca minora este mai libertina si lipsea deseori de acasa, motiv pentru care rudele ei nu s-au impacientat si au anuntat disparitia ei abia luni. Am stabilit ca, inaintea disparitiei, tânara a avut o discutie in familie in legatura cu viata ei dezordonata si rezultatele slabe la invatatura. Banuim ca Raluca Madalina Iancu a plecat de acasa cu prietenul ei si se afla pe undeva prin apropiere“, sustine Cristinel Ciocoiu. Rudele Ralucai banuiesc pe unde umbla adolescenta. „O fi plecat cu Adita Brahamed, baiatul cu care umbla. Se poate sa fie la Racari, la rudele baiatului. Anul trecut a mai plecat ea pe la tatal ei, la Valea Stanciului, dar nu a lipsit niciodata asa mult de acasa. Sa vina acasa, ca nu suntem suparati pe ea“, a declarat Ion Iancu, bunicul fetei. Oamenii legii vor continua si zilele urmatoare cautarile in cazul celor doua minore disparute de acasa. „Am desfasurat efective mari si le cautam pe raza municipiului si in localitatile limitrofe, urmând sa extindem cercetarile“, a adaugat seful Serviciului de Investigatii Criminale.


Parerea specialistului


„Exista o tendinta a copiilor de a scapa de sub comanda parintilor. Majoritatea trec peste aceste momente, prin discutii cu parintii. Din pacate, sunt cazuri când parintii nu dau dovada de tact si nu devin prieteni cu copiii, situatii in care copiii aleg sa plece de acasa. In alte situatii, copiii recurg la astfel de gesturi când pretentiile parintilor sunt prea mari fata de posibilitatile lor. In toate aceste cazuri, parintii ar trebui sa fie buni psihologi, sa comunice cu copiii lor“.


Psihoterapeut Cristian Sandulescu


Ultima ora: Gasita aseara


Alejandra Isabelle Iovancea a fost gasita aseara in scara unui bloc din Valea Rosie. Astfel cum au stabilit politistii, fata s-a plimbat marti prin magazinele din zona Târgului Comercial Banie, apoi, neavând curajul sa se duca acasa, s-a refugiat in uscatoria blocului 43, unde a si dormit. Dimineata, fata, care nu mâncase absolut nimic de mai bine de 24 de ore, si-a facut temele pe genunchi la materiile pe care le avea in acea zi. Alejandra pierduse insa notiunea timpului. A fost gasita in uscatorie de femeia de serviciu, care l-a chemat pe administrator, acesta anuntând politia. „Fata a motivat ca nu s-a dus acasa din cauza temerii ca va fi certata pentru un calificativ mic pe care il luase la scoala. Nu a suferit nici un fel de vatamare, era doar obosita si infometata, fiind preluata si incredintata familiei“, a declarat scms. Cristian Ciocoiu, seful Serviciului de Investigatii Criminale din cadrul IPJ Dolj. (A.D.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII