11.4 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSolomon ar opta pentru Alianta D.A.

Solomon ar opta pentru Alianta D.A.

Calitatea de primar independent l-a plictisit pe Antonie Solomon, care este decis sa intre intr-un partid politic cel târziu in luna februarie. Decis sa nu se intoarca in PSD, edilul-sef a lasat sa se inteleaga ca ar putea opta pentru unul dintre partidele Aliantei D.A.


Primarul Antonie Solomon s-a saturat sa fie independent, gândindu-se serios sa intre intr-una din taberele politice. Cum ofertele nu au intârziat sa apara, Solomon a promis ca, in luna februarie, sa isi faca cunoscuta optiunea. Atragerea unui primar de municipiu a devenit astfel o sarcina importanta pentru reprezentantii locali ai celor mai importante partide politice. Dupa ce, anul trecut, acesta a decis sa renunte la apartenenta la PSD, partidul pe listele caruia a câstigat un mandat de primar, Solomon a declarat ca se va inscrie intr-un partid politic cu greutate. In timp ce sustine ca intorcerea in PSD este putin probabila, edilul-sef lasa sa se inteleaga ca ar dori sa opteze pentru unul dintre partidele din Alianta D.A.


„In cinci ani, cât am fost membru PSD, am suportat multe mizerii, atât eu, cât si familia mea. Nu de putine ori, cei care aveau o relatie cu mine aveau intentii ascunse“, a precizat Solomon.


Primarul nu vâneaza functie de partid


Dupa câteva luni, primarul a devenit constient ca, in postura de independent, nu ar avea prea mult succes nici in prezent, nici la alegerile viitoare.


„Nu mai pot ramâne independent, trebuie sa am sustinere politica pentru ceea ce vreau sa realizez in oras si pentru craioveni. Am primit oferte aproape de la toate partidele, insa fiecare oferta am analizat-o cu atentie, pentru a lua o decizie corecta“, a declarat primarul. Viitorul partid care va avea norocul sa il aiba pe liste pe edilul-sef al Craiovei nu il va putea momi pe Solomon cu o functie pompoasa. Primarul a spus ca nu isi doreste nici o functie, ci doar un partid cu oameni corecti.


Viceprimarul Iordache, fidel edilului-sef


Cel care ii va calca pe urme lui Solomon este actualul viceprimar, Sorin Iordache. Din dorinta de a fi in acelasi partid cu seful ierarhic din primarie, Iordache ii va sta alaturi: „Am spus tot timpul ca vreau sa fac parte din acelasi partid ca si Antonie Solomon. Decizia de a opta pentru alt partid este influentata in cea mai mare parte de optiunea primarului“.


La capatul opus, viceprimarul Gheorghe Nedelescu, presedintele organizatiei judetene a PRM, a declarat ca nu comenteaza in nici un fel decizia primarului. Nedelescu sustine ca i-a facut câteva oferte pentru a se inscrie in partidul pe care il reprezinta, insa nu oficial.


Fostii colegi il regreta pe Solomon


Presedintele PSD Dolj, Ion Calin, are inca regrete ca actualul primar a decis, in luna aprilie 2005, sa paraseasca partidul pe care il reprezinta. In opinia acestuia, Solomon era asteptat in orice moment cu bratele deschise. Calin sustine ca i-ar fi facut propuneri de revenire, „iar Antonie Solomon nu ne-a dat niciodata un raspuns negativ, in aceasta privinta. A spus de fiecare data ca se gândeste, dar nu a afirmat ca nu se va mai intoarce. Dupa ce a plecat, am colaborat in continuare cu el. Daca a spus ca nu revine in PSD, o sa vorbesc cu el“.


Intrarea primarului intr-unul dintre partidele din Alianta, asa cum se vehiculeaza, a fost privita cu retinere de Calin, care afirma ca, astfel, Solomon nu este ceea ce declara, „un social-democrat“.


In cazul in care nu va dori sa mai auda de partidul care l-a consacrat ca viceprimar, iar apoi ca primar, presedintele PSD sustine ca nu il poate aduce cu forta.


„Multi au fost tentati, dupa alegeri, sa se duca la Alianta, pentru ca se afla la guvernare. Daca Solomon va face asta, probabil isi va trada convingerile“, a incheiat Calin.


Alianta D.A. vrea sefia primariei


Fostul adversar al lui Solomon, de la alegerile locale din iunie 2004, Marian Jean Marinescu, de la PD, afirma ca, desi a dat uitarii animozitatile din trecut, nu sustine venirea primarului in partid. Mai mult, acesta afirma ca intr-una dintre sedintele Biroului Permanent Judeatean (BPJ) ale partidului, din octombrie 2005, s-ar fi adus in discutie si aceasta problema.


„Colegii mei au votat clar ca nu se va accepta venirea in partid a lui Solomon. Probabil acesta spera sa vina la noi, dar nu sunt sanse. Oricum, in cazul in care va primi, intr-un final, acceptul, o sa ma port cu el ca si cu oricare membru“, a spus Marinescu.


In schimb, Radu Berceanu, presedintele filialei judetene a PD Dolj, asteapta solicitarea primarului de a intra in partid. „Nu am avut nici o discutie de acest fel in partid, pentru ca nu i-am facut o propunere de a veni la PD. In cazul in care isi va exprima aceasta dorinta, problema va fi discutata in BPJ, iar majoritatea va decide“, a precizat Berceanu.


Actualul prefect, Nicolae Giugea, fost membru PD, isi ia in serios postul de functionar public, renuntând la orice legatura cu lumea politica. Giugea a declarat ca a renuntat la postura de om politic si nu face nici o declaratie in acest caz.


Subalternul acestuia, subprefectul Ion Groza, fost membru PNL, si-a permis in schimb sa comenteze decizia primarului. Subprefectul s-a aratat incântat de ideea primarului de a opta pentru unul dintre partidele din Alianta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII