19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTraficul pe Valea Oltului va fi reluat mâine

Traficul pe Valea Oltului va fi reluat mâine

Reprezentantii Exploatarii Miniere din Râmnicu Vâlcea impreuna cu genistii au continuat si ieri operatiunile de dinamitare a versantului de pe Valea Oltului, pentru a debloca circulatia pe calea ferata si DN 7, in dreptul localitatii vâlcene Câineni. „La ora 10.30 a avut loc prima impuscatura, pentru care au fost folosite zece kilograme de trotil si in urma careia a cazut o cantitate mai mare de stânci. Acum se evacueaza pamântul care s-a prabusit, dupa care se face o ranguire, adica urmeaza sa dam bolovanii de pe versant jos, manual“, a declarat inginerul-sef Marin Tudor, de la Administratia Nationala de Drumuri, districtul Vâlcea.


30 de militari de la Batalionul 96 Geniu Bucuresti si vânatori de munte ai Batalionului 2 Predeal au inceput duminica operatiunile de detonare controlata pe Valea Oltului. Presedintele Traian Basescu a apelat sâmbata la interventia in zona a genistilor militari si a vânatorilor de munte.


Traficul rutier pe Valea Oltului, in judetul Vâlcea, precum si traficul feroviar au fost blocate, la sfârsitul lunii decembrie, in dreptul localitatii Câineni, dupa ce bucati de stânca s-au prabusit de pe versanti pe sosea si pe calea ferata.


Ieri-seara, ministrul Gheorghe Dobre a declarat ca traficul auto va fi reluat mâine pe Valea Oltului. Este vorba doar de masinile usoare cu un gabarit mai mic de 7,5 tone.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS